postavio guinnessov rekord

Možete li vjerovati? Kuglica najskupljeg sladoleda na svijetu košta kao polovan auto

12.05.2023 u 12:42

Bionic
Reading

Japanski Cellato kreirao je luksuzan sladoled Byakuya koji je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda s cijenom porcije od 5980 eura

Japanski brend luksuznih sladoleda Cellato postavio je Guinnessov rekord s najskupljom porcijom sladoleda koja košta nevjerojatnih 5980 eura.

Ovaj proteinima bogat luksuzni sladoled naziva se Byakuya i sastoji se od mješavine bijelih tartufa, selekcije sireva koja uključuje tradicionalni talijanski parmezan te talog rižinog vina (sake) koji slovi za jedan od najskupljih proizvoda na svijetu.

Opisan je kao 'poslastica s baršunastom podlogom od mlijeka i najfinijih sireva te neodoljivih aroma tartufa, blage slatkoće, kompleksnog okusa i luksuzne, meke teksture'.

Prigodno cijeni i statusu, servira se u glamuroznu crnu kutiju i ručno rađenu žlicu koju prave Takeuchi zanatlije u Fushimi, tehnikom izrade kojima grade hramove.

No, nažalost, čak i ako platite astronomski iznos, žlicu ne možete ponijeti jer nije uključena u cijenu! Naime, proizvođači tvrde kako ona nije razloge skupoće, već bijeli tartufi koji se uvoze iz talijanske Albe, a čija porcija košta 1365 eura.