DESETLJEĆE ČISTE HRVATSKE

Možete li vjerovati gdje su sve pronađene odbačene krntije?

31.01.2014 u 10:48

Bionic
Reading

Bilo ih je pod morem, u šumama, planinama. Ispod Tulovih greda na Velebitu snimali su se filmovi o indijanskom poglavici Winnetou, a vrijedni 'akcijaši' tamo su vadili stojadine-krntije. Bilo ih je od Baćinskih do Svetonedjeljskih jezera, na Žumberku i u Pločama. Na otocima: Žirju i Ižu, na Mljetu i Dugom otoku. Iznad Dubrovnika, na vrhu Dinare. I mislite da ih nema više - varate se

Koliki su problem odbačena vozila u prirodi, shvatio je nedavno naš europarlamentarac Tonino Picula kada je autore ovog videouratka nagradio putovanjem u Strasbourg i posjetom Europskom parlamentu.

Tako su i europarlamentarci imali priliku čuti i vidjeti kako izgleda 'Klik za bolju Hrvatsku'.

Autor fotografija u spotu je Romeo Ibrišević, nacionalnu himnu izvodi Pjevačko društvo Miramarska, u pratnji pjevača udruge Zelene stope, a sve je montirala Ines Ibrišević.

Akciju 'Očistimo Hrvatsku od auto olupina' prije 10 godina (2004.) pokrenuo je fotoreporter Auto Blica Romeo Ibrišević uz potporu tvrtaka Renault i CIOS, a do sada su iz okoliša na reciklažu odvezli više od 15.000 auto olupina i ne misle stati dok i posljednju limenu grdobu ne izvuku iz prirode i odvezu na neko od reciklažnih dvorišta.

Lijepe naše olupine