RECEPTI ČITATELJA

Možete li reći ne ovom slasnom kolaču?

19.04.2013 u 10:36

Bionic
Reading

Bademi, naranča, jagode, bijela čokolada - zvuči slatko, ukusno i osvježavajuće

Sastojci
Biskvit
200 g badema
150 g šećera
3 jaja
naribana korica naranče
1 žlica kakao praha

Krema
200 g bijele čokolade
3 žumanjka
500 ml slatkog vrhnja

Ukras
100 g jagoda
50 g strugotina bijele čokolade
puslice

Postupak
Za podlogu pjenasto izmiksajte jaja i šećer, dodajte krupno mljevene ili isjeckane bademe, kakao i ribanu koricu naranče te lagano pomiješajte. Dno kalupa promjera 26 cm obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu, poravnajte i pecite oko 25 minuta na 180 stupnjeva.

Za kremu dobro pomiješajte žumanjke i 1 dl slatkog vrhnja, zakuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. Kad se malo ohladi dodajte čokoladu otopljenu u mikrovalnoj. Pomiješajte i ostavite da se hladi. U hladnu kremu lagano umiješajte šlag napravljen od 4 dl vrhnja dok ne dobijete pjenastu kremu.

Podlogu izvadite iz kalupa, stavite na pladanj i skinite papir. Vratite obruč kalupa, ulijte kremu, poravnajte i stavite u hladnjak, oko sat do dva, da se stisne. Prije posluživanja ukrasite strugotinama bijele čokolade, jagodama ili nekim drugim voćem (po želji). Ako želite, možete od preostalih bjelanjaka napraviti puslice koje su također zgodne za ukrašavanje.

Puslice
Izraditi čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodati prstohvat soli, 150 g šećera i 1 vanilin šećer. Štrcaljkom nanositi na papir za pečenje i peći (sušiti) oko 1 sat na 50 stupnjeva.

Recept za kolač 'Strawberry Cloud' poslala nam je Katja Gortan iz Labina


Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala