RECEPTI ČITATELJA

Možete li odoljeti torti s čak četiri kreme?

23.05.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Obožavateljima zahtjevnijih torta, ova s čak četiri kreme sigurno neće promaknuti. Ovoj ukusnoj slastici u kojoj se prožima svježi sir i maline neće moći odoljeti ni slatkoljupci

Potrebni sastojci za koru:
3 jaja
100 g čokolade za kuhanje sa 50 posto kakaa
3 žlice stolnog margarina
3 žlice šećera
1 žlica brašna
50 ml ruma za kolače

Potrebni sastojci za prvu kremu:
300 ml slatkog tučenog vrhnja
1 žlica narančine arome za kolače
200 g čokolade za kuhanje sa 50 posto kakaa

Potrebni sastojci za drugu kremu:
200 ml slatkog tučenog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
200 g svježeg sira
100 g krem sira
100 g kiselog vrhnja
2 žličice šećera u prahu (po želji)

Potrebni sastojci za treću kremu:

200 ml slatko tučeno vrhnje
100 g mliječne čokolade
200 g svježeg sira
100 g krem sira
100 g kiselog vrhnja
2 žličice šećera u parahu (po želji)

Potrebni sastojci za četvrtu kremu:
400-500 g malina
200 ml slatkog tučenog vrhnja
200 g svježeg sira
100 g krem sira
100 g vrhnja
3-4 žlice šećera u prahu, ovisno o tome koliko su maline kisele

 

Priprema

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke s prstohvatom soli izraditi u čvrst snijeg. Žumanjcima dodati šećer i dobro izraditi, dodati otopljenu čokoladu zajedno sa margarinom, brašno, prašak za pecivo, dobro izraditi mikserom, a ručno dodati snijeg od bjelanjaka.

Peći oko 20 minuta na 200 stupnjeva u kalupu za torte čije ste dno prethodno obložili papirom za pečenje. Kada je pečeno, dobro ohladiti i natopiti rumom.

Kreme
Izlomiti čokoladu i otopiti u vrelom slatkom vrhnju, pustiti da se dobro ohladi. I onda njome premazati koru.

U multipraktiku izraditi sir za sve iduće kreme zajedno; dakle 600 g svježeg sira, 300 g krem sira i 300 g vrhnja, u finu kremastu smjesu.
Slatko tučeno vrhnje umutiti u čvrst snijeg i pomiješati sa sirom, tu dobivenu smjesu podijeliti na tri jednaka dijela, u jedan umiješati otopljenu čokoladu za kuhanje i to staviti kao drugu kremu pa staviti u zamrzivač dok ne napravite treću kremu.

Rastopiti mliječnu čokoladu i pomiješati je s mješavinom sira i tučenog vrhnja i dobro izmiješati te prekriti kao treći sloj torte. Staviti u zamrzivač dok ne napravite kremu od malina.

Maline sa šećerom dodati u multipraktik i napraviti finu smjesu te dodati zadnjem dijelu sira i tortu prekriti kremom od malina. Ukrasiti po želji.

U ovom slučaju od ostatka slatkog tučenog vrhnja napravljene su čokoladne loptice s mrvljenim lješnjakom (otopljena čokolada u vrhnju i kada je ohlađeno, dodanu mrvljeni, pečeni lješnjaci) i s puflicama od šlaga, a torta se topi u ustima, poput sladoleda.

Recept za tortu s četiri vrste kreme naziva torta Nema više poslala nam je Mirjana Plećaš iz Orahovice

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju i najsočniju piletinu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Ovoga puta traže se recepti s tjesteninom.

Sve što trebate učiniti je slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala