moćne noćne kreme

Može li bolje: Pomlađuju i hrane kožu - i to dok vi spavate

1/15

Kreme za lice

Noćne kreme ultimativni su beauty proizvod jer obično sadrže više koncentriranih aktivnih sastojaka od uobičajenih dnevnih krema, bolje hrane kožu i dubinski prodiru, a raskošne su teksture.

Znanost o kronobiologiji kože opravdava tvrdnju kako je uistinu važno koristiti dnevnu kremu danju, a noćnu kremu noću. što je za tportal potvrdila i farmaceutkinja Anita Galić: 'Mnoge funkcije kože ponašaju se u skladu s cirkadijalnim ritmom, što bi značilo da prolaze kroz specifične promjene tijekom 24 sata. Proliferacija stanica kože varira u rasponima, različitim i do 30 puta tijekom 24 sata, s maksimalnom brzinom eksfolijacije oko ponoći, a najmanjom u podne. U praksi bi to značilo da je eksfolijativne tretmane (uklanjanje mrtvih stanica kože) najbolje raditi tijekom noći, s obzirom na to da će tada biti osiguran maksimalan učinak. Cirkadijalni kronobiološki ritmovi pridonose dnevno-noćnim razlikama u blistavosti, teksturi, tonusu i cjelokupnom izgledu kože. Tijekom noći nema potrebe koristiti kremu s UVA/UVB zaštitom, koju ima dnevna krema, a zasigurno nećete tijekom dana koristiti kremu s eksfolirajućim sastojcima jer se nikako ne smije nanositi tijekom izlaganja suncu'.

Kreme za lice

Kreme za lice

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prethodna slika Sljedeca slika
Pitate se kakva je razlika između dnevnih i noćnih krema? Možda vi ne znate odgovor, ali vaša koža to itekako dobro zna. Za početak, koža ima različite funkcije danju i noću, a tijekom noćnih sati ona intenzivno radi na svom obnavljanju. Istraživanja su pokazala da je regeneracija kože najintenzivnija između 23 i 4 sata ujutro, kad se popravljaju 'oštećenja' nastala tijekom dana. Povećava se proizvodnja kolagena i neutraliziraju slobodni radikali, a upravo tijekom noćnih sati aktivni sastojci dublje prodiru u kožu. Budući da u to doba najviše gubi vodu pa ju je potrebno dodatno hidratizirati. To su dovoljni dobro razlozi da prije svakog odlaska u krevet lice nahranite bogatom noćnom kremom
  • Autor: G.R.
  • Objavljeno 12.04.2019 u 14:15