RECEPTI ČITATELJA

Mojito tortica kojoj sigurno nećete moći odoljeti

28.05.2013 u 08:49

Bionic
Reading

Ljubitelji slastica teško će moći odoljeti ovoj mojito tortici koja je zbog limuna i limete savršen izbor za proljetne i ljetne dane

Potrebni sastojci za biskvit:
4 jaja
200 g šećera
120 g brašna
1 vrećica vanilin šećera
½ vrećice praška za pecivo
naribana korica limete
2 žlice vode
2 žlice bijelog ruma

Sastojci za kremu:
500 g svježeg sira
500 ml vrhnja za šlag
korica i sok od 1 limete
5-6 žlica šećera
1 vanilin šećer

Priprema
Za biskvit je posebno izmiješati bjelanjke u čvrst snijeg, posebno žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, uz postupno dodavanje vode.

Zatim dodati prosijano brašno, prašak za pecivo i koricu limete te lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

Pećnicu zagrijati na 180°C, izliti pripremljeni biskvit u kalup prekriven papirom za pečenje. Peći oko 10 minuta, izvaditi i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni biskvit prerezati na pola, poškropiti sokom od limete i rumom.

Svježi sir propasirati kroz cjedilo da postane kremast, dodati šećer, vanilin šećer, sok i koricu limete i tučeno slatko vrhnje. Nanijeti na prvu koru, prekriti drugom i ukrasiti kriškama limete i listićima mente.

Recept za mojito torticu poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina.

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala