SVE U UNIFORME

Mogu li se dekoltei i minice izbaciti iz crkava?

  • Autor: G. Arh
  • Zadnja izmjena 18.06.2014 13:11
  • Objavljeno 18.06.2014 u 13:11

Odjeća za krizmanike Naftalina

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Malo koji vjernik ovih dana u svojoj župi nije čuo za pokoji slučaj posrtanja u potpeticama ili uznemirujućeg dekoltea neke od krizmanica. I dok za odlazak u narodnjački klub vrijedi ona stara da se o ukusima ne raspravlja, crkva ima svoja pravila kojih se drži i turist iz Japana. Prema tome, uniformirati krizmanike možda i nije loša ideja – pogledajte kako je to zamislio kreativni tim hrvatske tekstilne tvrtke Naftalina

Danas svi imaju izbor hoće li ići u crkvu ili neće, pa čak više ni roditelji na to ne mogu natjerati svoju djecu, a ako ih već i natjeraju na misu, pa pričest i krizmu, onda ih valjda mogu natjerati i da se za te prigode u najmanju ruku - pristojno odjenu.


A upravo je neprimjereno odijevanje mladih, kao i neadekvatan odabir odjeće za crkvene svečanosti poput primanja Svete potvrde, potaknulo mladi dizajnerski tim iz Naftaline na dobar i (crkvi svakako dobrodošao) poslovni potez koji bi uvelike mogao promijeniti nedjeljne vizure, a i roditeljima rasteretiti džep.

Naime, ako svi na taj dan budu u jednakim uniformama (koje će poslije vraćati crkvi za buduće naraštaje), neće biti važna skupa ili manje skupa haljina, a crkveno dostojanstvo ostat će na razini, smatraju autori ove ideje.

Odore su nedavno prikazane u Župi svetog Stjepana prvomučenika u zagrebačkom neselju Botincu, a kako izgledaju, možete provjeriti u našoj fotogaleriji.

Iz Naftaline poručuju da je riječ o 'jedinstvenom dizajnu odora za krizmanike koje u duhu vitezova templara šalju poruke jednakosti i sigurnosti'.

Hoće li i druge župe diljem Hrvatske prigrliti ovu ideju, ostaje nam vidjeti. A jednako tako ostaje nam vidjeti i hoće li krizmanice i krizmanici na to pristati

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!