PARIS FASHION WEEK

Modni trendovi koje ćete teško moći izbjeći

26.09.2013 u 07:00

  • +20

Paris Fashion Week

Izvor: Reuters / Autor: reuters

Bionic
Reading

Paris Fashion Week u punom je jeku, a kolekcije za narednu sezonu koje diktiraju modne trendove predstavili su Anthony Vaccarell, Dries Van Noten, Gareth Pugh i Guy Laroche

Kupaći kostimi i mornarske teme inspirirale su Anthonyja Vaccarella ove sezone. No kad bi to tako bilo jednostavno u njegovim očima. Za kolekciju proljeće/ljeto 2014. belgijski dizajner morski ugođaj prožeo je kroz svoj potpis. Gotovo svaki model, od njih 34 ukupno, prštao je seksipilom, koji su dodatno naglašavali duboki i hrabri dekoltei. Pravi ljetni komadi, kratki i razotkrivajući ukrašeni su i prozirnim trakicama, samo za one najhrabrije.

Još jedan belgijski dizajner, Dries Van Noten, predstavio je kolekciju koja je odmah dobila pohvale. Majstorska mješavina mekanog i oštrog, jednostavnog i kićenog, hirovitog i slatkog – tako opisuju njegovu kolekciju za narednu sezonu. Savršeno nesavršena i ekscentrična kolekcija pravo je osvježenje u vladajućoj brzoj modi, a rijetko koja fashionistica neće pokleknuti pred zlatnim plisiranim suknjama, bijelim asimetričnim košuljama, ili pak haljinama i topićima ukrašenih ukrasnim naborima koji podsjećaju na dekoracije za zabave.


Živopisna i vrlo ekscentrična kolekcija Garetha Pugha na pariškom tjednu mode nikome nije mogla promaknuti. Duge haljine koje prate liniju tijela i zavodljivo klize sve do poda, često znatno dulje no što bi trebale biti redom su krasile predimenzionirani ovratnici, a po pitanju boja vladaju ne boje – crna, bijela i siva s tek nešto primjesa tirkizne i prljavo ljubičaste što stvara svakako upečatljiv kontrast. Pravu modnu ekscentričnost predstavio je raskošnim kapama-ovratnicama.

Za razliku od Garetha Pugha, Guy Laroche predstavio je vrlo nosivu kolekciju koja će se svidjeti širim masama. Monokromatske boje u, manjoj mjeri osvježene su prigušeno žutom, a sudeći prema kolekciji, must-have modni trend svakako će biti kratka i lepršava suknjica laganih nabora koja zavodljivo poskakuje. Za one najhrabrije, tu je pak haljinica s resicama posve otvorenih leđa.