RECIKLIRANO IZDANJE

Modni gaf koji si može priuštiti: Cate Blanchett na crveni tepih stigla u već viđenoj haljini

09.05.2018 u 10:50

Bionic
Reading

Kada je holivudska diva Cate Blanchett otvorila novo izdanje filmskog festivala u Cannesu u haljini od crne čipke mnoge je uspjela oduševiti zbog više razloga

Oni koji su itekako upoznati s modnom poviješću crvenih tepiha prepoznat će haljinu brenda Armani Privé u kojoj se slavna oskarovka pojavila na dodjeli Zlatnih globusa 2014. godine kada joj je uručena nagrada za najbolju glumicu u drami 'Jasmine French'.

Cate Blanchett, koja ove godine predsjeda žirijem filmskog festivala u Cannesu, odlučila je reciklirati svoje izdanje s tadašnje dodjele Zlatnih globusa i ne zbog toga što dobro izgleda u navedenoj kreaciji već kako bi iskazala podršku Green Carpet Challengeu (GCC) - održivoj modnoj inicijativi filmske producentice Livie Firth.

'Od couture komada do običnih majica, odlagališta su puna odjeće koja je nepotrebno odbačena. Osobito u današnjim klimatskim uvjetima, čini se namjernim i smješnim da se takva odjeća ne njeguje i nanovo nosi', izjavljuje Cate.

  • +15
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako se mnogima čini da je ponovno nošenje određenih kreacija na crvenom tepihu sasvim jednostavno, u stvarnosti zvijezde u većini slučajeva posuđuju haljine, stoga stilistu ili brendu predstavlja izazov pronalaženje već nošene haljine i prekrojavanje iste kako bi slavna zvijezda bila u potpunosti spremna za novi event.

  • +25
Najbolji stajlinzi s filmskog festivala u Cannesu Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

Za dizajnere mnogo jednostavnijim predstavlja kreiranje potpuno novih komada, a stilisti poput Elizabeth Stewart, koja se godinama brine o besprijekornim izdanjima Cate Blanchett, nadaju se da će navedena praksa dizajnera uskoro izblijediti.

'Mislim da je stigma oko ponovna nošenja pojedine kreacije proizvoljna…to je pravilo koje će izblijediti. Ne posjećujemo Louvre s očekivanjima da ćemo svaki put ugledati neka nova remek-djela. Prava ljepota i umjetnost su postojane i nemaju rok trajanja. Ne mogu podržati pravilo jednokratnog nošenja prelijepih kreacija i filmski festival u Cannesu pokazao se sjajnim događanjem na kojemu sam svoju misao uspjela demonstrirati svijetu', priznaje stilistica Cate Blanchett.