S POTPISOM GUCCI

Modna biblija potvrdila: Ove će torbe vladati modnom scenom narednih mjeseci

26.07.2019 u 20:57

Bionic
Reading

S novim izdanjem njujorškog Tjedna mode iza ugla, street style zvijezde, urednici i modeli pažljivo planiraju svoja modna izdanja koja će nositi u prvim redovima modnih pisti i na gradskim ulicama

U svakom modnom mjesecu tradicionalno se pojavljuje neki specifični trend koji doživi ogromnu popularnost u street style krugovima, a ovoga rujna uredništvo modne biblije Vogue mišljenja je kako će glavnu pozornost imati arhivski modeli torbi jedne od najpoznatijih talijanskih modnih kuća – Gucci.

Premijerno predstavljene u sklopu resort kolekcije za 2020. godinu, nove inačice takozvanih Horsebit torbi koje su svoju svjetsku premijeru doživjele 1955. godine, prema mišljenju magazina Vogue, obilježit će modne mjesece pred nama.

Nove verzije kultnih tobi Horsebit, poput originalnih, stižu s prepoznatljivom kopčom nalik konjskim uzdama, a riječ je o detalju koji je, prvi put nakon preuzimanja funkcije kreativnog direktora modne kuće Gucci, dizajner Alessandro Michele odlučio istaknuti na torbama.

Horsebit torbe u prodaji će biti dostupne u tri standardne siluete i u mnoštvu verzija materijala – od kože do tkanina s istaknutim monogramom Gucci po početnoj cijeni od 13 tisuća kuna.

Posljednjih sezona u svijetu torbi dominiraju minijaturni modeli zahvaljujući francuskom brendu Jacquemus ili odvažne i velike torbe koje stižu kao sušta suprotnost minimalističkim i minijaturnim Jacquemus modelima, stoga je uredništvo Voguea uvjereno kako će skroman i starinski dizajn torbi Gucci postati novi veliki hit.

I prije službenog puštanja u prodaju, s jednim od modela torbi linije Horsebit već su se pohvalile poznate britanske trendseterice poput Alexe Chung i glumice Sienne Miller, a Vogue ističe kako je riječ o torbama koje su dovoljno prostrane da street style zvijezde u njih mogu pospremiti sve svoje stvari nužne za nesmetano uživanje u tjednima mode.

  • +5
Slavne dame u Gucci kreacijama Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras