SKANDALOZNI KRITERIJI

Model Victoria's Secreta predebeo za Pradu

29.09.2010 u 14:00

Bionic
Reading

Doutzen Kroes je zbog svoje savršene figure postala jedan od najpoznatijih i najbolje plaćenih modela za donje rublje, no prema standardima vrhunskih modnih dizajnera, ona je predebela

Jedna od anđelica koje promoviraju donje rublje Victoria's Secreta, Doutzen Kroes otkrila je da nije poželjna na revijama nekih modnih kreatora. Nakon što se prošle sezone pojavila na modnoj pisti noseći reviju Miuccije Prade, ta ju je dizajnerica propustila pozvati da nosi njene modele na nedavno održanoj reviji za kolekciju proljeće/ljeto 2011. Prada ju je šokiravši javnost ocijenila prekrupnom za svoje modele, iako je većina kreacija bila široka, toliko da bi se ispod njih mogao sakriti i trudnički trbuščić.

'Rekli su mi da smršavim', otkrila je Kroes. 'Iako bi me većina ljudi smatrala vrlo mršavom, mislim da se svrstavam među krupnije modele koji su bliže 'stvarnim' figurama s kojima se može poistovjetiti većina ljudi. Vrlo je važno to da budemo svjesni kakvu poruku šaljemo. Danas su već osmogodišnje djevojčice na dijeti zato što su zabrinute za svoj izgled. Ja u to doba nisam ni bila svjesna svog izgleda, razmišljala sam samo o slatkišima', prisjetila se lijepa Doutzen. Poučena gorkim iskustvima, danas pak više pazi na svoju figuru, pa tako prije važnih revija pripazi na ono što jede: iz jelovnika izbaci slatkiše i ugljikohidrate. Liniju ipak održava redovitom vježbom i uravnoteženom prehranom.