OD KROKODILOVA IZMETA DO KRUHA

Mitovi o prirodnoj kontracepciji još uvijek žive

07.09.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Mitovi o kontracepciji raznim prirodnim načinima još uvijek žive u modernom svijetu, a posljedica zabluda su česte neželjene trudnoće

Tvrtka Opinion Health napravila je istraživanje na tisuću žena od 18 do 50 godina te došla do zaključaka da je svijest o 'tradicionalnim načinima kontracepcije' još uvijek izuzetno rasprostranjena.

Svaka peta žena u Britaniji zna neku od tajni u kojima kuhinjski predmeti, kruh ili pileća kožica mogu poslužiti kao alternativne metode kontracepcije. Dobar dio žena vjeruje da kebab, Coca-Cola ili čips mogu zamijeniti kontracepcijske tablete. Razni recepti kolaju ženskim kanalima tisuću godina te su evoluirali od krokodilovog izmeta do Coca-Cole, ali posljedica im je vrlo slična - neželjena trudnoća.

Vrlo je zabrinjavajuća činjenica da su inačice nimalo sigurnog načina kontracepcije još uvijek prisutne u modernom svijetu. Posebice je to naglašeno u Britaniji, koja ima najveći postotak neželjenih trudnoća u Europi.

Problem je i s kontracepcijskim pilulama. Svaka deseta žena u Britaniji vjeruje da nekoliko godina nakon što prestanu piti tablete, one još uvijek djeluju. Dio ispitanih smatra i da ih tablete štite od virusa HIV-a.