SRUŠIMO IH!

Mitovi koji kolaju o dečkima i vezama

28.07.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Svijetom kolaju razni mitovi i legende, no vjerojatno su najčešći oni o tome kako jedan spol razmišlja o drugom, ono što, primjerice, cure vjeruju o dečkima, a pokazalo se da uopće nije istinito

Kada se radi o romantičnim vezama, tada su mitovi još izraženiji i napuhaniji. Evo koji su najčešći mitovi o dečkima i vezama.

Mlađe je slađe

Već se stoljećima smatra da dečki više vole mlađe cure. Ovo se povezuje s reprodukcijom jer mlađa žena može roditi bolju djecu. Treba uzeti u obzir i ono da djevojke ranije sazrijevaju, pa onda razlika od dvije – tri godine zapravo dolazi na pozitivnu nulu. Međutim, svjedoci smo sve češćih veza između mlađih dečki i starijih cura. Dakle, mit ne drži vodu!

Dečki mrze chick flick romane i filmove

Ni ovo nije istina. OK, sigurno nijedan dečko neće ući u kafić i reći: 'Hej, jeste vidjeli onu super epizodu serije 'Seks i grad'?' ili 'Jeste pročitali posljednju knjigu Lane Bjondić?' Ali, svejedno će rado pogledati upravo takvu seriju ili pročitati upravo takvo štivo. I dečkima su zanimljive stvarčice koje se obično deklariraju kao tipično ženske.

Dečkima je prevara u krvi

Mnoge cure smatraju da je dečkima samo jedno na pameti, a jedina stvar koja ih sprečava da ne zabriju s njihovom najboljom frendicom je strah da ih netko ne bi uhvatio na djelu. Ipak, iako bi se iz muške spike ovakvo što i moglo zaključiti, istraživanja su pokazala da su dečkima osjećaji jednako važni kao i curama.

Dečki se boje inteligentnih cura

Stereotip iz viceva o plavušama – dečko voli curu koja je lijepa i napirlitana i koja jedva može složiti dvije suvisle rečenice. Ipak, stvarnost je daleko od ovoga (s ponekom iznimkom, naravno). Naime, prije bi se moglo reći da je istina ta da dečko, kada je u muškom društvu, ipak radije voli curu koja ne pokazuje svoju inteligenciju previše, tek zato da mu ne bi narušila ego. No, kada su sami, ne bi imao ništa protiv i da ona zna popraviti njegov motor!

Dečki su vječita djeca

Igranje igrica do beskonačno u noć, partijanje s prijateljima cijeli vikend... Tko to ne voli? Ali s vremena na vrijeme. Istraživanja su pokazala da 85 posto tinejdžera samaca priželjkuje vezu, ali veza znači odgovornost i obavezu, a ne samo uživanciju.

Dečki nisu romantični

Romantika je poprilično širok pojam, ali kada se radi o poklanjanju cvijeća, otvaranju vrata i pridržavanju jakne kad se cura oblači, čini se da ipak nije umrla. Nerijetko su dečki mnogo romantičniji od cura, ali ih je to sram pokazati.

Dečkima je bitan samo izgled

Naravno da je izgled bitan kada dečki primjećuju curu, ali ista je stvar i kada cure primjećuju dečka. Međutim, istraživanja su pokazala – kada nekoga upoznajemo, sjaj u očima koji se stvori u nekoliko prvih sekundi zapravo određuje hoće li se iz toga nešto razviti ili ne. Nadalje, prema istraživanju, samo jedna trećina dečki ne bi izašla na spoj s pretilom djevojkom, a 65 posto dečki nema ništa protiv prevelikih grudi. Također, 65 posto ih smatra da je samopouzdanje koje vide u djevojci najvažnije i upravo ono što ih privuče.