SVIĐAJU LI VAM SE?

Mislili smo da su nestali, ali ovi grozni trendovi opet su 'in'

21.04.2017 u 06:40

Bionic
Reading

Da se moda stalno reciklira, to je dobro poznata činjenica, no za neke smo komade odjeće i obuće bili uvjereni da su netragom nestali i otišli u modnu povijest

Ipak, neki su trendovi, na opće čuđenje, uskrsnuli i osvanuli na gradskim ulicama. 

Jeste li spremni za ove nove/stare trendove?

Traper bermude

Bermude od jeansa, duljine tik iznad koljena, koje su nekoć bile apsolutni must have, u posljednje vrijeme vrlo rado nose Kim i Khloe Kardashian, a potonja ih je uvrstila i u svoju modnu kolekciju, te sveprisutna manekenska zvijezda Gigi Hadid. Čini se da ovaj prezreni komad odjeće doživljava veliki modni povratak, a slavne fashionistice rado ga nose i na crvenom tepihu, piše www.whowhatwear.co.uk.

Grozni modni trendovi koji su se vratili Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tajice s rastezljivom gumicom na stopalu

O da, vjerovali ili ne, one su veliki hit ove sezone. Tajice koje se prikvače za stopalo gumenim remenom, a koje su žarile i palile u 80-ima, po mnogima bi zauvijek trebale ostati u modnoj prošlosti. Ipak, ovaj komad odjeće se na opće čuđenje vratio na modnu scenu zahvaljujući kolekcijama poznatih modnih kuća Fendi i Balenciaga, ali u ponešto promijenjenom obliku, od punijih i debljih tkanina. Ukoliko ste spremni za ovakav vid tajica, nosite ih preko cipela ili čizama i svakako birajte modele koji su od čvršće tkanine.

Trenirke

Trenirke Juicy Couture od pliša u kojima su početkom 2000-ih paradirale tada najpopularnije showbizzerice poput Britney Spears, Paris Hilton ili Nicole Richie dugo su bile najpoželjniji komad odjeće, a slavne djevojke nisu izlazile iz njih. Trenirke su se vratile u velikom stilu na modnu scenu pa ih možemo vidjeti čak i na crvenom tepihu, a među prvima su ovaj trend oduševljeno prihvatile Kendall Jenner te sestre Bella i Gigi Hadid.

Japan

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Naočale ružičastih stakala

Nekad davno, odnosno početkom 2000-ih Carmen Electra, Britney Spears i Paris Hilton obožavale su naočale ružičastih stakala (katkad i zastrašujuće velikih dimenzija) koje nisu skidale čak ni na crvenom tepihu. Ovaj je trend, vjerovali ili ne, ponovno oživio pa smo ružičaste naočale, doduše nešto manje veličine, mogli vidjeti na trendsetericama Seleni Gomez i Gigi Hadid.

Kitten štikle

Tko bi rekao da ćemo ikad ponovno ugledati kitten cipele, odnosno cipele s malom petom za koje smo mislili da su zauvijek otišle u modnu povijest? Ove, ruku na srce, neugledne cipele s minijaturnom peticom od dva, tri centimetra, koje smo uglavnom viđali na nogama dama u godinama, onih koje izbjegavaju visoke pete, ponovno su in i dio su najnovije kolekcije high street brendova, ali i poznatih modnih kuća. Ipak, nekima se ovaj trend jako sviđa - zanimljivo je da su se čak pojavili i profili na Instagramu posvećeni upravo ovakvim modelima cipela!

Is it too early in the year for ankles out? Never! Check out @freepeopleuk Andra #kittenheels Sale £59.95 (was £128)

A post shared by The Kitten Heel Society (@thekittenheelsociety) on

Haljine preko traperica

Jeste li spremni nositi haljinu na originalan način? Modni znalci savjetuju da je to sljedeći veliki trend pa ukoliko vam se sviđaju ovakve kombinacije u kojima ćete se izdvojiti iz mase, zašto da ne? Ipak, pripazite na nekoliko detalja: haljina treba imati lagani prorez, ne smije biti do poda i treba biti načinjena od lepršave tkanine. Dakako, ni ovaj trend nije nešto novo i dolazi iz 90-ih, koje doživljavaju svoj veliki revival zahvaljujući kratkim topovima, velikim naušnicama, tzv. ringovima, ili ogrlicama uz vrat, tzv. chokerima.