TJEDAN MODE

Milano diktira nove trendove muške mode

19.01.2010 u 15:07

Bionic
Reading

Milanski tjedan muške mode koji je započeo proteklog vikenda, najavio je nove trendove u muškoj modi koji će na ulicama zaživjeti već iduće jeseni i zime. Inspirirajte se

Christopher Bailey inspiraciju za novu kolekciju Burberry Prorsuma pronašao je u drugom desetljeću 20. stoljeća, u avijatičarskoj odjeći kojoj je udahnuo duh novog vremena. Modni dvojac Dolce & Gabbana također se vratio u prošlost. Njihova zimska kolekcija oživila je grubog muškarca radnika s prijelaza stoljeća. Prsluci, trodijelna odijela i grube radničke čizme dominiraju kolekcijom.

Roberto Cavalli nudi za svakog muškarca ponešto. Njegova kolekcija je šarena, proteže se od krznenih kaputa do mornarskih sakoa i kariranih hlača. Glomazne krznene kapute pokazala je i modna kuća Gucci koja modernog muškarca vidi više kao dječaka i vrlo uskim kratkim hlačama, prevelikim puloverima i premalim sakoima.

Bottega Veneta
okrenuo se pak pedesetim godinama prošlog stoljeća. Podvinute uske traperice, kokotice, uske košulje i sakoi u stilu Elvisa Preslyja glavne su odrednice kolekcije.


Vivienne Westwood muškarca vidi kao šik beskućnika koji čak i dok luta ulicom s madracem pod rukom izgleda modno osviješten i dotjeran. Emporio Armani muške će poklonike opremiti za skijanje. U tehno materijalima i kričavim bojama izgledat će savršeno dotjerani kako za snijeg tako i za večernji izlazak. Futuristički štih muškoj je modi za iduću jesen i zimu dala modna kuća Versace, a Alexander McQueen muškarce je odjenuo u modele apstraktnih uzoraka i avangardnih krojeva, a preko lica im čak prevukao i stilizirane brnjice.