GURU O KANCELARKI

'Merkel u Brazilu furala bapski stil, ali to je sasvim OK'

14.07.2014 u 13:32

  • +3

Angela Merkel slavi pobjedu Njemačke na SP-u

Izvor: Profimedia / Autor: ...

Bionic
Reading

Njemačkoj kancelarki Angeli Merkel zamjerke za stil možemo naći, no jedno joj moramo priznati. Svoj već poznati modni izričaj njeguje godinama, a vjerna je uglavnom istim krojevima. Maštovitost pak unosi jakim bojama

Angela mirne i klasične krojeve razigrava ljubičastom, crvenom, i to u prilično vrištećim i hrabrim tonovima. A omiljeni odjevni predmet joj je malo duži sako koji kombinira na suknje ili na  hlače.Nema tu previše iznenađenja.


I na završnoj večeri Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu ostala je vjerna provjerenoj modnoj formuli. Crveni sako s bijelim gumbima, bijele hlače, možda malo prekratke i jedne cipele na malu platformu. Korektno? Da. Dosadnjikavo? Pa... malčice da.

'Da je kancelarka Merkel stilski demode, to nije ništa novo ni čudno. Ona fura svoj njemački bapski dizajn otkad zna za sebe i to mi je onda u neku ruku prihvatljivo. Svi smo imali ili imamo neke rođake koji su šljakali u Njemačkoj i bile su dvije opcije, oni nađinđani, prepuni znakova Versace ili Gucci. Drugi tip je bio kao Merkelica. Njezino izdanje za finalnu utakmicu je još i OK kako se inače odijeva', kaže naš Fashion Guru.

Smatra kako se u stilu Angele Merkel ne može ništa bitno promijeniti, jer ona je jednostavno takva, moda joj nije na prvom mjestu. Za neko fotosnimanje moglo bi se nešto napraviti, no nema tu pogače, objašnjava Guru.

'Već vidim Jadranku Kosor kako kopira njezin stil i izrezuje iz novina najbolje outfite kancelarke. Koliko vidimo, moda joj nije na prvom mjestu, nego država, a naši političari niti se dobro oblače, a niti im je država na prvom mjestu. Njoj je bilo važnije da Njemačka pobijedi i da je, naravno, okružena mišićavim sportašima koji su je izljubili', zaključuje Banović.