ZVIJER SA 800 KS

McLaren Mega Mac odgovor na Bugatti Veyron

17.05.2011 u 11:30

Bionic
Reading

McLaren je već najavio značajnu ekspanziju u smjeru razvoja komercijalnih sportskih automobila, a Autocar piše da nakon MP4-12C-a i njegove verzije GT3 za stazu možemo očekivati i britanskog konkurenta najbržem automobilu na svijetu – Bugatti Veyronu

Mega Mac, kako ga Britanci nazivaju od milja, trebao bi biti zasnovan na sličnoj arhitekturi s putničkom ćelijom od ugljičnih vlakana kao i manji MP4-12C, a također bi se trebao okoristiti njegovim sedmerostupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke, doduše uparenim s turbopunjenim petolitrenim V8.

Novi motor, koji će biti razvijen u suradnji s Ricardom, trebao bi razvijati čak 800 KS i jednako toliko Newton-metara (Nm) okretnog momenta. S takvim brojevima, sprint do stotke, nagađaju novinari, trebao bi trajati 2,8 sekundi, dok bi Mega Mac do 320 km/h trebao stizati za svega 20 sekundi i juriti 350-ak km/h.

McLaren ih navodno planira proizvesti 500-tinjak po cijeni od tri milijuna kuna po primjerku, što je upola manje novca no što je potrebno za Veyron. Najsnažniji McLaren možemo očekivati negdje u 2014.