DIZAJNERI POMAŽU

Maturantice zbog poplava neće ostati bez haljina

30.05.2014 u 09:59

Bionic
Reading

Oko 80 maturantica iz poplavljenih mjesta polagat će u utorak u Županji državnu maturu. Nakon toga čeka ih iznenađenje – moći će izabrati haljine koje su im prikupili i poslali hrvatski dizajneri i 'obične' djevojke koje žele da, poput njih, cijeli život pamte maturalnu večer

Prije samo osam dana pozvala je fotografkinja Ana Gorišek iz Karlovca putem grupe na Facebooku posvećene Gunji maturantice iz poplavljenih mjesta da joj se jave kako bi im poslala toaletu za maturalnu večer. Odjednom su se inicijativi priključili i ostali članovi te grupe, a Branka Ilakovac, PR stručnjakinja, sjetila se kontaktirati i dizajnere.

'Do sada nam se javilo čak 28 dizajnera, a neki su donirali i više kreacija. Uz haljine koje su donirale djevojke, niti jedna maturantica ne bi trebala ostati bez svoje kreacije', rekla je Ilakovac, dodavši da je već kontaktirala s ravnateljima srednjih škola i dogovorila isporuku. 'Nadalje, Martina Vincer ponudila se organizirati osječke kolegice i kolege frizere te je i to riješeno, a za make-up se pobrinuo mjesečnik Grazia', ne krije svoje zadovoljstvo Ilakovac.

'Ovu gestu smatram malom točkicom pomoći stradalima u poplavama; doista nije vrijedno spomena', rekla nam je Đurđica Vorkapić, dizajnerica koja stoji iza našeg popularnog brenda Hippy Garden. 'Od srca sam darovala crvenu haljinu otvorenih leđa, ljetnu, prozračnu, a nadam se da će nekoj curi biti zanimljiva i da će uživati u njoj', dodala je Đurđica, inače velika i aktivna prijateljica životinja.

'Odmah sam prihvatila inicijativu, to uopće nije bilo upitno, donirala sam nekoliko haljina i cipela. Sve su potpuno nove, u plavim nijansama, a ima i kratkih i dugih. Bude li im još išta nedostajalo, uvijek sam tu', poručila je Aleksandra Dojčinović, dizajnerica koja stoji iza brenda LEI LOU by Alex Dojčinović

Haljine su do sada donirali:

Matija Vujica, LEI LOU by Alex Dojčinović, Teo Perić za Mak, Zigman, Boris Pavlin, Ivan Alduk, Twins by Begović & Štimac, Sonja Lamut, Boudoir, Hippy Garden, Linea Exclusive, Nebo, EnvyRoom, Lokomotiva, Lukabu, Studio Gray, Yuniku, Ivana Tomić, Andrijana Krivdić, Vedrana Mastela, Valinea Vinger, Andreja Anić, Igor Dobranić, Manuel Maligec, Aleksandar Žarevec, Zoran Aragović, Zoran Mrvoš i Domagoj Štimac.