USKLADITE STILOVE

Maštoviti dom za kućne ljubimce

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kućnom ljubimcu u stanu ili kući treba osigurati njegov vlastiti prostor koji postaje sastavni dio interijera, pa se kao takav treba uklopiti u opći stil uređenja

Pažnja i komfor koje pojedinci pružaju kućnim ljubimcima razlikuju se, a ovise o veličini stambenog prostora, lokaciji i raspoloženju susjeda te raspoloživim financijskim sredstvima. Mnogo je primjera u kojima vlasnici kućnih ljubimaca idu toliko daleko da im grade posebne kuće za smještaj ili im organiziraju zasebne kupaonice unutar vlastitog doma.

S obzirom na to da su ovakvi primjeri daleko od hrvatske stvarnosti, donosimo vam jednostavne primjere koji i vama mogu biti od koristi. Usrećit će vašeg ljubimca, a vama osigurati ugodan stambeni prostor

Ribice su zahvalne kao kućni ljubimci jer je jedini prostor koji zauzimaju i koriste akvarij. Načini njegove izrade i dekoriranja biljkama, obrađenim suhim granama i ostalim ukrasnim predmetima, raznoliki su.

Njegova veličina, oblik i odabrano mjesto utjecat će na ukupan dojam prostora. Akvarij je uvijek i dekorativni element, a ne isključivo dom za ribice. Mašta i kreativnost u uređivanju akvarija idu od jednostavnog staklenog, dekoriranog i osvijetljenog kubusa, postavljenog na neki od komada namještaja, do pretvaranja akvarija u stakleni zid ili pregradu koja funkcionalno dijeli prostor.

Kućica za pse može biti izvedena na mnogo maštovitih načina, ali će biti najfunkcionalnija, pogotovo u manjim stambenim prostorima, ako je integrirana u komade namještaja koji čine standardnu opremu stana. Vješto uklopljen i udobno opremljen prostor za vašeg psića može biti sastavni dio noćnog ormarića, komode ili nekog drugog elementa opreme. Neće dodatno zauzimati prostor, a pružit će sve potrebno vašem kućnom ljubimcu.

Mačke se vole penjati kamo god stignu, pa im ispunjavanje njihovih prirodnih poriva morate omogućiti i u svom domu. Skakutanje i penjanje vrlo ćete jednostavno omogućiti kupovinom već gotovih elemenata namijenjenih isključivo mačkama.

Oblici i dimenzije su im različiti, a pri odabiru vodite računa da se svojom bojom ili materijalom uklapaju u postojeći interijer te postaju sastavni dio njega. Ukoliko ne nalazite uzorke materijala prilagođene svom namještaju, odaberite ih u svijetlim i neutralnim bojama koje će se stopiti sa zidovima. Bez obzira kakvu boju odaberete, vaš će ljubimac sigurno biti sretan.

Za one koji svojim mačkama žele dati puni komoditet i omogućiti maksimalnu razigranost te za to imaju dovoljno prostora, predlažemo stupnjevito postavljanje polica u različitim dijelovima stana ili kuće. Na taj će način moći skakutati i igrati se u svim dijelovima vašeg doma te dobiti veću prostornu slobodu.

Osim elemenata integriranih u pokućstvo, namještaj za kućne ljubimce može biti smješten i kao samostalan element u prostoru, a da pritom bude i dekorativan. Ovakve komade namještaja naći ćete u specijaliziranim trgovinama koje prodaju svu potrebnu opremu za kućne ljubimce. Dobrim odabirom učinit ćete stanovanje ugodnije i sebi i svom kućnom ljubimcu!

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, Monike Galović Dumendžić, mag.ing.arh. i Izabele Galović Ninić, mag.ing.arh., koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi