BEAUTY SAVJET

Maslinovo ulje u službi ljepote

30.07.2010 u 09:37

Bionic
Reading

Odavno se zna da je maslinovo ulje vrlo zdravo, no usto što bi se trebalo što češće naći na našim tanjurima, ovo se ulje može koristiti i kao izvrsno sredstvo za njegu kože i kose

Ovo trebamo itekako uzeti u obzir kada znamo koliko je u sinteteskoj kozmetici sastojaka koji nam kroz dugotrajno korištenje itekako mogu našteti. Imamo sreće što Hrvatska obiluje maslinama i njihovim uljem, pa možda ove godine, pri povratku s mora, možete ponijeti i koji decilitar pravog domaćeg maslinovog ulja.

Trebate znati da se zanosne Mediteranke već stoljećima oslanjaju upravo na maslinovo ulje kako bi imale lijepu koži i kosu. Evo kako se sve ova namirnica može koristiti u službi ljepote.

Nokti – imate li suhe nokte koji lako pucaju ili zanoktice koje stalno zapinju i bole, stavite u malu posudicu toplo maslinovo ulje te nokte namačite u njemu kojih pola sata.

Ruke – ako vas muči suha koža na rukama, obilato namažite ruke maslinovom uljem, i to prije odlaska u krpe. Potom stavite pamučne rukavice i neka tako ostane cijelu noć. Već ćete ujutro vidjeti koliko vam je koža mekša i glađa.

Usne – ako vam usne pucaju te imate izrasline i slično po njima, svako malo prstom lagano utapkajte malo maslinovog ulja.

Koža – za sjajnu i vlažnu kožu umjesto kreme uzmite maslinovog ulja i nježno ga umasirajte. Na područja gdje je koža grublja i deblja (primjerice na kožu peta ili laktova) utrljajte malo više ulja i malo jačim pokretima.

Blagotovorna kupka – imate li kadu i uživate li u kupkama, svakako dodajte nekoliko žlica maslinovog ulja u vodu i usto nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja.

Kosa
– maslinovo je ulje odlično za prevenciju ispucanih vrhova kose te imate li problema s peruti. Pomiješajte pola šalice maslinovog ulja s nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja te stavite u staklenku i dobro promućkajte kako bi se ulja prožela. Sve ostavite na hladnom i tamnom mjestu 24 sata. Kosu smočite, a potom laganim kružnim pokretima jagodica prstiju (nikako ne noktima) nanesite na tjeme i cijelu kosu. Nakon toga na glavu učvrstite plastičnu vrećicu i ostavite da stoji kojih pola sata, a imate li vremena, može i dulje. Isperite i operite šamponom.