MODNA SENZACIJA

Marc Jacobs odlazi iz Louisa Vuittona

02.10.2013 u 13:51

Bionic
Reading

Slavni dizajner Marc Jacobs odlučio je otići iz modne kuće Louis Vuitton kako bi se posvetio stvaranju vlastitog modnog brenda

Vijest koju je potvrdio i predsjednik te izvršni direktor LVMH-a, Bernard Arnault, jutros je odjeknula modnim svijetom i obilježila današnji dan na pariškom Tjednu mode. Odlazak Marca Jacobsa znači prekid 16 godina duge uspješne suradnje između slavnog dizajnera i luksuzne modne kuće.

'Tijekom godina provedenih u Vuittonu Marc je značajno pridonio modi. U ovome svijetu vrlo je važno znati kako otići, baš kao i kako doći, a nesumnjivo će biti jako uzbudljivo pratiti Marcovu kreativnost u njegovoj osobnoj liniji,' rekla je urednica Voguea Alexandra Shulman.

Zadnju reviju za Louis Vuitton Marc Jacobs predstavio je jutros, a naglasak je bio u slavljenju njegovih dosad najuspješnijih hitova – cijelu kolekciju je zavio u crno, baš kao i na svojoj prvoj reviji. Uređenje piste uključivalo je detalje iz njegovih prošlih revija, poput vrtuljka, sata, fontane, pokretnih stepenica i lifta koji su se pojavljivali tijekom revije. Cijelu reviju Jacobs je posvetio svim ženama koje su ga dosad inspirirale.

Jacobs će se fokusirati na vlastiti brend odjeće, koji je također u vlasništvu tvrtke LVMH, a unutar sljedeće tri godine trebao bi izaći na burzu s javnom ponudom.
Još uvijek nije poznato tko će naslijediti Jacobsa kao glavnog dizajnera Louisa Vuittona, no glasine već kruže kako se radi o bivšem dizajneru Balenciage, Nicolasu Ghesquiereu, koji bi brendu Vuitton trebao podariti novi nalet kreativnosti.