OD NOVE GRADIŠKE DO KRUŠEVA

Maraton u spomen na Tošu Proeskog

11.10.2013 u 11:33

Bionic
Reading

Šest je godina prošlo otkako nas je prerano napustio makedonski pjevač Toše Proeski. Veliki čovjek i humanist, tek je mali dio svega što je Toše bio za života. Povodom obilježavanja šeste godišnjice tragične pogibije 'princa balkanskog popa', kako su ga mnogi nazivali, ovoga vikenda održat će se brojna događanja

Svi oni koji se žele makedonskog slavuja prisjetiti kroz molitvu imat će prigodu to učiniti u nedjelju, 13. listopada u 10 sati u kapelici na zagrebačkom Rokovom perivoju. Osim nedjelje i mise zadušnice, crkva će biti otvorena i 16. listopada od 17 do 18 sati. Kao i svake godine i ove će se održati memorijalni ultra maraton od Nove Gradiške pa sve do Kruševa u Makedoniji

U nedjelju, 13. listopada u 6,05 sati sa stadiona NK Sloga krenut će počasni maraton. Šestu godinu zaredom, maratonci trče od Nove Gradiške do Kruševa u spomen na Tošu Proeskog. Ove godine, drugi put po redu maratonu će se pridružiti poznati radijski voditelj i prijatelj Toše Proeskog, Dalibor Petko.

'Moje sudjelovanje na maratonu posvećenom Toši bit će simbolično. Pokušat ću istrčati nekoliko kilometara, bit će to moj izraz poštovanja čovjeku i glazbeniku kojeg sam iznimno cijenio i poštovao', izjavio je voditelj Dalibor Petko, koji se priključio maratoncima i prije pet godina.

Donosimo vam detaljan program događanja za subotu, 12. listopada i nedjelju 13. listopada u Novoj Gradišci:

12. listopada (subota)

10:00 sati - memorijalni turnir u rukometu - djeca i veterani (dvorana Elektrotehničke i ekonomske škole)
17:00 sati - misa zadušnica u crkvi sv.Terezije
18:00 sati - okupljanje uzvanika ispred spomenika Toši Proeskom i polaganje vijenaca (Elektrotehnička i ekonomska škola)
19:00 sati - memorijalni koncert – središnji gradski trg (u slučaju lošeg vremena Dom kulture).

Nastupaju: Zajednica Makedonaca u Republici Hrvatskoj (kulturno-umjetnička društva) i slavonski tamburaši - Tošine pjesme na tamburama, Nesho, Berny TS Kćeri Ravnice', Vedrana Vukojević, TS 'Zlatne dunje', TS 'Ringišpil'.

13. listopada (nedjelja)

6:05 sati - memorijalni ultra maraton Nova Gradiška - Kruševo (start sa stadiona NK Sloga)

Toše Proeski - 'Pratim te'