CIJENA PRESTIŽA

Malu Suri očekuje težak rad u strogoj katoličkoj školi

18.07.2012 u 09:46

Bionic
Reading

Suri Cruise ove će jeseni krenuti stopama Lady Gage, Paris Hilton, Caroline Kennedy, Glorije Vanderbilt i brojnih drugih poznatih osoba koje su završile Katoličku školu za djevojčice u kojoj su obavezne školske uniforme, bijele rukavice, francuski, latinski te misa svakog četvrtka

Šestogodišnja Suri Cruise u učeničke klupe ući će 6. rujna, kada počinje nastava u Katoličkoj školi Samostana Presvetog Srca na Manhattanu. Nastavni plan i program škole u župi Srca Isusova, najstarije neovisne škole za djevojčice u New

Yorku, smatra se iznimno strogim, a od učenica se zahtijeva da prisustvuju misi svakog četvrtka, piše Daily Mail.

To je daleko od scijentološke škole u koju ju je htio upisati otac Tom Cruise, a koju već pohađaju njegova djeca Isabella i Connor koje je posvojio u braku s Nicole Kidman. No, možda mu bude utjeha činjenica da je samo 65 posto učenica katoličke vjere, iako se od učenica očekuje da se obvežu da će se educirati u aktivnoj vjeri u Boga.
Godišnja školarina na ovoj prestižnoj školi stoji 40.000 dolara. Učenice imaju pristup trima znanstvenim laboratorijima, dvjema gimnastičkim dvoranama, trima pozornicama, fotostudiju i tamnoj komori, dječjem igralištu na krovu, trima knjižnicama, umjetničkom i sportskom te wellness centru. Svaka učenica od osmog do 12. razreda opremljena je iPadom, a učionice sadrže SMARTboarde i Apple TV.

Suri će biti jedna 690 upisanih učenica u školi koja nudi odgoj i obrazovanje od vrtićke dobi od 12. razreda.
Škola ima reputaciju kao jedna od najprestižnijih i najstrožih škola u New Yorku. Svaki razred ima pedeset učenika, potiče se učenje stranih jezika, a učenje francuskog i španjolskog jezika uvedeno je i u vrtić.
U sedmom razredu Suri će početi učiti latinski jezik, a ako i dalje ostane u školi, mogla bi učiti arapski, grčki ili mandarinski.

Iako je njezina odjeća često privlačila pažnju, od jeseni će Suri morati nositi školsku uniformu s bijelom košuljom te vestu i bijelo-crvenu pregaču.
Škola je sjajno dekorirana palača s mramorom i pozlaćenim anđelima, a neki vjeruju da je bila inspiracija za seriju 'Tračerica' o bogatim i promiskuitetnim njujorškim tinejdžericama.

Školu su 1881. godine osnovale redovnice posvećene edukaciji katoličkih djevojaka iz više klase. Francuski jezik, umjetnost, lekcije iz bontona te bijele rukavice obavezni su. Suri Cruise je novo slavno lice koje se upisalo, a ovu su školu završile Caroline Kennedy, Jordana Brewster, Eunice Kennedy Shriver, Elaine Stritch i Gloria Vanderbilt.