TAJNI SASTOJAK

Mali trikovi velikih frizerskih majstora

18.01.2013 u 08:48

Bionic
Reading

Za svaki problem postoji rješenje, u ovom slučaju to su novi i inovativni proizvodi za ciljanu njegu i oblikovanje problematičnih tipova kose

Specijalizirani proizvodi ciljano djeluju na konkretan problem

Kad uobičajeni šampon, regenerator i maska zakažu, vrijeme je za uvođenje specijaliziranih proizvoda koji ciljano djeluju na konkretan problem.

Multifunkcionalna ulja posljednje dvije godine sve su dominantniji trend. Recimo, njegujuće ulje za sve tipove kose Kérastase Elixir Ultime postalo je jedno od najprodavanijih. U frizerskim salonima odnedavno se mogu naći tri nova Kérastaseova iznimno mirisna ulja u liniji Elixir Ultime Grand Crus koja ciljano djeluju na specifične probleme različitim koktelima obnavljajućih sastojaka.

Dvofazna njega. Od ulja ništa manje nisu popularnu i proizvodi za njegu kose 'bez ispiranja'. Najčešće je riječ o regeneratorima koji se mogu nanositi na tek opranu ili suhu kosu, poput dvofaznog regeneratora u spreju za njegu obojene kose iz linije Schwarzkopf Color Freeze Spray Conditioner

U frizerskim salonima upravo se pojavio još jedan dvofazni čarobnjak koji vraća vlagu suhim, tankim i obojenim vlasima te olakšava njihovo raščešljavanje, L'Oréal Professionnel Potionizer.

Proizvodi za oblikovanje. Prošla su vremena kad su proizvodi za styling kose činili samo to, oblikovali je. Od njih se danas očekuje da je istodobno i njeguju, poput onih iz linije John Frieda Frizz-Ease. Vlasnice duge kovrčave i neposlušne kose koje žele ravnu i 'ispeglanu' frizuru u njoj će naći 3-Day Straight Spray. Tijekom 'peglanja' sprej će je zaštititi od topline i obnoviti formulom na bazi proteina keratina, a zatim će je održavati ravnom tijekom tri dana.

Vlasnice kratke kose lakše će oblikovati otkačene frizure uz novu domišljatu gumenu pastu Osis Rough Rubber koja kreira razbarušenu teksturu, ne opterećuje kosu i daje joj prirodni matirajući efekt.