KORISNO ILI ŠTETNO?

Male tajne peglanja kose

20.09.2010 u 10:08

Bionic
Reading

Pegla za kosu odavno je našla svoje mjesto među omiljenim kozmetičkim potrepštinama mnogih pripadnica ljepšega spola, jer pomaže da nam kosa bude ravna i sjajna, baš kao onda kada izađemo iz frizerskog salona

Pegla za kosu košta od tristotinjak pa sve do 600 - 700 kuna. No koliko god proizvođač hvalio svoj proizvod, imajte na umu da je reklama jedno, a sasvim drugo utjecaj koji ona ima na kosu. Prečesto i predugo korištenje pegle za kosu može joj itekako naštetiti pa joj je zbog toga potrebno posvetiti dodatnu njegu.

Da bi pegla bila učinkovitija i da biste je morale koristiti što manje, redovito nanosite preparate za ravnanje kose, najbolje pjenu. Također, njegujte je maskom i kremom, da bi se koliko-toliko spriječilo njeno isušivanje.

Zanimljivo je da su pegle prije samo nekoliko desetljeća izrađivane od metala te je njihova upotreba bila izrazito komplicirana, a danas su većinom od keramike i sigurne su za korištenje. Keramika se koristi jer se preko tog materijala lakše raspršuje toplina.

Kako je koristiti?

Nikada je nemojte stavljati na mokru kosu! Ako čujete zvuk kao kada kapne voda u vruće ulje, prekinite s peglanjem. Tako se dodatno oštećuje kosa.

Jedan pramen obradite samo jednom, nemojte ponavljati postupak.

Uzimajte manje pramenove i povlačite ih između pegle.

Kosu podijelite u otprilike sedam-osam pramenova i onda ih obrađujte peglom.

Ako je koristite svaki dan, izaberite skuplji proizvod jer će vam se dugotrajno isplatiti.

Nakon pranja kose osušite je ručnikom, sušilom ili ostavite da se osuši na zraku. Želite li slabije ispeglanu kosu, stavite pjenu, a za jači učinak prethodno stavite gel.

Krenite od šiški. Nakon što ste prošli peglom kroz šiške, prođite i četkom kroz njih.

Da bi vam kosa izgledala sjajna, stavite malo silikonskog seruma na nju.

Svaki pramen ravnajte peglom od korijena pa je lagano pomičite prema vrhovima.

Namjestite peglu na najjaču temperaturu želite li biti prije gotove te ako vam je kosa jako kovrčava i želite je sasvim izravnati.