SPAŠENI MLADUNCI

Male pume su jednostavno neodoljive

21.04.2015 u 12:19

Bionic
Reading

Oregonski ZOO nakratko je u goste primio tri spašene pumice prije njihovog odlaska u Zoološki vrt Asheboro u Sjevernoj Carolini

Nakon što je lovac ustrijelio njihovu majku mladunčad pume (ženka i dva mužjaka) spašena je i dovedena u oregonski ZOO te ih je pregledao veterinar. Poslije kratkog boravka u Oregonu pumice su poslane u Zoološki vrt Asheboro u Sjevernoj Carolini.

Iako su pumice žrtve tragedije, skrb koju su primile u oregonskom ZOO-u bila je prvoklasna, a i mladunci su svakako usrećili njegove djelatnike.

'Prekrasan je osjećaj znati da radite nešto za bebe koje ne bi preživjele u divljini', kaže čuvarica Michelle Schireman.


Kad su pumice stigle u oregonski ZOO, bile su gladne, žedne i preplašene. Svaki mladunac težio je samo nekoliko kilograma, a oči su im još uvijek bile nebeskoplave boje. Provele su oko šest tjedana u Oregonu, a ubrajaju se među stotinjak puma kojima je Michelle Schireman pronašla dom u jednom od ZOO-ova.

Pume u prosjeku teže između 35 i 75 kilograma i mesožderi su. Mladunci uglavnom žive s majkom oko dvije godine.

Iako nisu na listi ugroženih vrsta, pume se također suočavaju s problemima života u svijetu u kojem ima sve manje mjesta za njih.