TEŽE NEGO IKAD

Majke danas imaju samo 26 minuta dnevno za sebe

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.03.2011 12:20
  • Objavljeno 08.03.2011 u 10:55
majka beba majčinstvo

majka beba majčinstvo

Izvor: Corbis / Autor: Rick Gomez

Biti majka bilo je puno bolje 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, tvrde današnje majke koja pokušavaju žonglirati između poslovnih i obiteljskih obaveza, zbog čega im ostaje najmanje vremena za sebe

Većina majki dana smisli da je majčinstvo prije bilo daleko lakše. Oko 88 posto žena kaže da osjeća krivnju zbog toga što premalo vremena provode s djecom. Istraživanje u kojem je sudjelovalo tisuću majki također je pokazalo da više od trećine njih priznaje da ima daleko manje vremena za sebe nego što su to imale njihove majke, a to je svega 26 minuta dnevno ili tri sata tjedno.

Njih 64 posto reklo je da je to zbog toga što osjećaju da moraju ići na posao, a gotovo trećina priznala je da su stalno pod pritiskom jer žele biti savršene majke.

No, pokazalo se da su društvene mreže i internetske stranice namijenjene roditeljima, kao i moderna tehnologija, ženama od velike pomoći.

Kate Fox iz Centra za istraživanja društvenih problema koja je provodila ovo istraživanje za potrebe kompanije Procter & Gamble izjavila je. 'Majke sve češće rade dvije smjene, jednu na poslu, a drugu kod kuće i potrebna im je pomoć okoline više nego ikad.'

Prosječna zaposlena majka u Velikoj Britaniji provodi 81 minutu dnevno vodeći brigu oko djece, dok majka koja ne radi više od dva i pol sata dnevno posvećuje isključivo djeci.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi