MODNA KAMELEONKA

Majka slavnog Elona Muska uspješan je model i u 68.

19.09.2016 u 13:46

Maye Musk

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Ako vam ime Maye Musk zazvuči poznato, to bi moglo biti zahvaljujući njezinu sinu, mogulu i osnivaču tvrtke Tesla Motors Elonu Musku čije se bogatstvo procjenjuje na milijardu dolara. No ona je živjela pod budnim okom javnosti i prije titule majke poznatog milijardera

'Bila sam poznata prije nego što je Elon postao poznat', svojedobno je izjavila u razgovoru za New York Times.

Karijeru modela 68-godišnja Musk, rodom iz Južnoafričke Republike, započela je 60-ih godina s navršenih 15 godina, da bi nedugo zatim postala zvijezda kampanja kozmetičkih brendova Revlon i Clinique.

Uslijed brige o troje djece i lova na magistarske diplome u domeni prehrambenih znanosti, privremeno je zamrznula karijeru modela, da bi se ponovno vratila na modnu scenu ulaskom u šesto desetljeće života.

Ove se godine Maye Musk prvi put našla na crvenom tepihu glamuroznog događaja Met Gala, da bi samo par dana nakon pojavljivanja na crvenom tepihu sklopila unosan ugovor s poznatom modnom agencijom IMG koja u svojim redovima ima modele poput Gisele Bündchen

#redcarpet #MetGala #ManusxMachina Fantastic evening❤️

Fotografiju objavljuje Maye Musk (@mayemusk)

'Uvijek sam znala govoriti da je posao modela šlag na torti', prisjetila se Maye dodajući da se njezin posao modela u mlađoj dobi često sastojao od fotografiranja za kataloge i defiliranje pistama.
Ulaskom u 60-e, odlučila se na radikalan potez koji je uključivao prestanak skrivanja godina bojom za kosu, otkrivši svoju prirodnu, srebrno-sijedu kosu. Njezina odluka pokazala se itekako unosnom.

'Odjednom sam posjedovala izgled dostojan modnih editorijala', priznaje Maye koja se zahvaljujući svom izgledu našla i u spotu za singl 'Haunted' slavne Beyonce, inspiriranom serijom 'American Horror Story'.

'Trenutačno radim više nego ikad prije. Kad samo pomislim da sam u 22. vjerovala da se nalazim na vrhuncu karijere', kaže neumorna Maye Musk koja ističe da joj je posao postao veliki užitak.

'Nikad nisam htjela prestati raditi. Kad se tako dugo vremena borite, kad se doslovce osjećate bolesno od brige kako ćete platiti stanarinu, potpuno je bizaran osjećaj biti financijski situiran. Još uvijek zaista uživam u ovom poslu. Čini mi se kao da tek počinje, zaista je tako. Kao da počinje jako zabavna vožnja. Možete li zamisliti da sa 68 godina započinjete novu fazu u životu', kaže Maye koja je u sedmom desetljeću uspješno ušla u novu fazu karijere modela.

Super Bowl party tonight. I think I'll wear pearls on my eyebrows and linebacker shoulder pads??

Fotografiju objavljuje Maye Musk (@mayemusk)

New editorial. Different look.

Fotografiju objavljuje Maye Musk (@mayemusk)


Prodornih očiju, potrebne visine i sposobnošću kameleonskih preobrazbi pred objektivom fotoaparata, Maye Musk priskrbila si je dosta angažmana - od trčanja za fiktivnim unucima za potrebe obiteljski orijentiranih kataloga, do pomaknutih modnih editorijala u kojima neodoljivo podsjeća na jedinstvenu glumicu Tildu Swinton.

Prekrasna 68-godišnjakinja otkrila je i tajnu svog izgleda. Kvaka je u tome da ako želiš izgledati mlađe, jednostavno moraš pratiti trendove.

'Žene koje želi lijepo starjeti uvijek me pitaju kako mi to polazi za rukom, a trik je u tome da se moraš mijenjati s modom. U 60-ima smo nosili umjetne trepavice cijelo vrijeme, ali sad je u trendu prirodan izgled. Ako se držite starih trendova, onda ćete i izgledati staro. Čak i sad s mojom sijedom kosom moram paziti na to da mi frizura uvijek izgleda trendi. Moj savjet svima koji žele imati skroz sijedu kosu je taj da je najgora faza ona kad jednostavno odustaneš od bojanja i pustiš da posijedi, a tada je najbolje ošišati se skroz kratko. Možda će u početku izgledati malo prošarano pokojom tamnijom vlasi, ali u svakom slučaju trebate se odlučiti na trendi frizuru jer ćete u protivnom izgledati neuredno', savjetuje ona.

Ovog ljeta Maye Musk posjetila je Hrvatsku i uživala u ljepotama Dubrovnika.