Maistrini, Wellness & SPA centri - doživljaj za dušu i tijelo

Maistrini, Wellness & SPA centri - doživljaj za dušu i tijelo

01.04.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Mens sana in corpore sano - zdrav duh u zdravom tijelu, stara je latinska uzrečica koja je, čini se, u današnje vrijeme postala aktualnija nego ikada prije

Kultura ravnoteže duha i tijela u Istri datira još od antičkih vremena, a upravo je Rovinj zbog svoje blage mikroklime i blagodati mediteranskog bilja kao destinacija poznat u cijelom svijetu. Istinitost te tvrdnje svakako valja provjeriti u jednom od Maistrini, wellness centara, od kojih se onaj najluksuzniji nalazi u hotelu Monte Mulini, prvom boutique hotelu s pet zvjezdica u Istri. Wellness centar hotela Monte Mulini, koji već samim vizualnim doživljajem sugerira relaksaciju tijela i uma, proteže se na tisuću četvornih metara i tematski je podijeljen u tri zone (Beauty, Zen Spa i Active) svaka sa svojim sadržajem i ponudom. Gosti mogu birati između bogatog izbora blagotvornih kupki te tretmana njege lica i tijela pripremljenih posebno za žene, muškarce i za parove. Čokolada, kavijar, vino i zlato samo su neki od sastojaka luksuznih tretmana koji se mogu konzumirati isključivo u ovom wellness-centru.

 

Nasuprot hotela, desetak minuta ugodne vožnje brodom, nalazi se otok Sv. Andrija i wellness-centar Otok hotela Istra. Ovdje opuštanje započinje pod vedrim nebom, u mediteranskom vrtu uz vitality napitak i zvukove ambijentalne glazbe i šuma valova, a nastavlja se masažama ili pak turskom i finskom saunom aromatiziranom ekstraktima mediteranskog bilja koja će blagotvorno djelovati na vaše dišne putove, a koža će vam konačno biti nagrađena dugo priželjkivanim predahom. Za ljubitelje aktivnog opuštanja, tu su fitnes, unutarnji bazen i whirlpool.