PARIS FASHION WEEK

Ljetni šik po receptu Stelle McCartney, YSL i Celine

06.10.2009 u 11:58

Bionic
Reading

Yves Saint Laurent i Stella McCartney bili su glavne zvijezde šestoga dana revija na pariškom tjednu mode. Osim njih, predstavili su se Celine, Guy la Roche i Giambattista Valli. Evo što su nam pripremili za iduće proljeće i ljeto

Reviju Yvesa Sainta Laurenta gledali su Prince, Kate Moss i Jamie Hince, Jade Jagger, Loulou de la Falaise, Claudia Schiffer, Katy Perry, Natalia Vodianova i Yasmin Le Bon, što ga je učinilo glavnom zvijezdom večeri. Njegov glavni dizajner Stefano Pilati pokupio je odlične kritike.

Pilatijeve su kreacije klasične, crne, bijele i sive, uz ponešto netipične tirkizne i ružičaste. Kožne haljine, olovka-suknje od flanela te kratke hlače čiji se porub odvaja iznad svakog koljena daju dozu dovitljivog seksipila.

Košulje imaju efektne ovratnike koji tvore široki krug i duži su nego ramena, dok se laneni sakoi bez rukava nose na ultrakratke šorceve, a na sebi imaju rozete od nabora. Ističu se i haljine u seljačkom stilu, osobito one s jagodama. Čest je i lađa izrez oko vrata te poneka mašna na košulji.

Stella McCartney bila je druga zvijezda večeri, čiju su reviju u prvim redovima pratili njezin otac Paul McCartney s djevojkom Nancy Shevell, književnica J.K. Rowling, glumici Charlotte Rampling i Gwyneth Paltrow, princeza Caroline od Monaca, Twiggy, Daša Žukova, djevojka Romana Abramoviča, i Yasmin Le Bon.

Paul McCartney, Gwyneth Paltrow i Charlotte Rampling

Parada modela Stelle McCartney djelovala je poput vatrometa u ružičastoj, narančastoj, plavoj, žutoj, tirkiznoj i ljubičastoj boji. Kolekciju čine mini-haljine, hlače visokog kroja, olovka-suknje, ponešto čipke. Divovski nabori su u prvom planu, oko vrata, oko koljena, oko pojasa, oko ruku.

Celine se predstavila u svim nijansama smeđe i oker boje, igrajući se kožnim kombinacijama, osobito mini-plaštevima.

Giambattista Valli je svaki detalj besprijekorno predstavio. Mini-haljine bez naramenica nadimaju se iznad i ispod uskog pojasa, a na dijelu niže od remena česte su resice.Zanimljivi su i njegovi vertikalni šifon-nabori na košuljama. Karakterističan za Vallija je i uzorak leoparda, pa sve to u kombinaciji s resicama njegovom outfitu daje plemenski štih.I crno-bijele grafičke igre bit će must have na tunikama, kaputićima, haljinama.Osim tirkiznoj, Valli se nije priklonio jakim bojama za iduću sezonu.