BRZO I SLASNO

Lazanje možete pripremiti i u tavici

21.06.2013 u 15:33

Bionic
Reading

Ako ste od onih koji vole eksperimentirati u kuhinji, onda je ovaj recept idealan za vas. Lazanje u tavi može složiti svatko, a kada je nešto novo i drukčije, primamljivije je i slatko

Za lazanje u tavi, uz osnovne sastojke, potrebna vam je samo tava s debljim dnom promjera oko 18 centimetara. Malo drukčiji recept za ukusne lazanje s pršutom, sirom i paprikom donosi Taste.com

Umjesto pršuta možete staviti šunku
Sastojci:

2 žličice maslinova ulja
1 srednji crveni luk, sitno nasjeckani
2 češnja češnjaka
1 srednja paprika, sitno nasjeckana
2 žličice osušenog origana
410 g može sitno nasjeckanih rajčica
3 lista tijesta za lazanje
250 g kremastog sira
100 g pršuta
3/4 šalice naribanog sira
svježe sjeckani peršin za posluživanje

Priprema

Jednu žličicu maslinova ulja zagrijte na srednje jakoj vatri te dodajte luk, češnjak i papriku. Miješajte pet minuta dok povrće ne omekša i dodajte rajčicu s origanom. Kuhajte još dvije minute pa stavite u zdjelicu sa strane.

Obrišite tavicu i ubacite drugu žličicu maslinova ulja. Tijesto za lazanje namažite sirom s jedne strane i položite ga u tavicu tako da gornja strana bude namazana sirom. Na sir složite komadiće pršuta pa nadjev koji ste pripremali ranije. Rasporedite pršut i nadjev tako da oni zadnji sloj i zatim posipajte ribani sir.

Tavicu pokrijte poklopcem i pecite osam do 10 minuta dok tijesto za lazanje ne omekša. Zatim maknite poklopac i pecite još pet minuta dok se sir ne rastopi. Prije posluživanja ukrasite peršinom.