NIJE LAKO POGODITI

Laskaju figuri: Odjevni komadi koji će najbolje pristajati damama s oblinama

05.02.2021 u 15:00

Bionic
Reading

Pronaći odjevne komade odgovarajuće tkanine i sIluete, a koji pritom laskaju figuri s oblinama nije uvijek lagan zadatak. Osim pronalaska idealnih odjevnih komada, nošenje odgovarajućeg donjeg rublja također je od velike važnosti, a brojne poznate dame svoju vještinu odijevanja u skladu s oblinama izbrusile su do savršenstva

Bilo da je riječ o haljinama ili jaknama, odjevni komadi na preklop laskaju gotovo svakoj figuri, a osobito damama s velikim poprsjem

Kako ističu brojni stilisti, pri odabiru majica i topića damama s oblinama savjetuje se da veliku pozornost posvete dekolteu te biraju primjerke sa srcolikim dizajnom ovratnika ili padajućim naramenicama u stvaranju zavodljivog izgleda s ukusom.

Za dame s bujnom figurom brojni stilisti sugeriraju odabir haljina, topova ili bodija sa tkaninama nalik spandexu koje će obline držati pod kontrolom, a pritom neće dodavati volumen.

Pri odabiru idealne bluze ili košulje na kopčanje damama s oblinama savjetuje se da pronađu onaj model koji se gumbima neće urezivati u tijelo. Ponekad je dobro i odabrati bluzu ili košulju većeg konfekcijskog broja kako bi se postigao laskav dojam.

Stilisti vođeni primjerom slavnih dama također sugeriraju odabir bluza s dodatkom pussy bow ovratnika kada ne želite naglašavati dekolte.

Ukoliko dekolte želite ostaviti u drugom planu, fokusirajte se na struk. Poput korzetnog remena, otkriveni struk postignut visokorezanim topom i hlačama pomaže stvoriti željenu figuru pješčanog sata.

  • +5
Bijele hlače na street style zvijezdama Izvor: Profimedia / Autor: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Kako bi figura s oblinama u stajlinzima posebno zablistala razmislite i o dodatku remena kojeg ćete svezati oko struka poput korzeta, a zauzvrat uživajte u stvorenoj figuri pješčanog sata.

Uz već spomenute tipove dekoltea, padajući ili cowl dekolte posebno će laskati damama s oblinama jer će ih drapirana tkanina elegantno obgrliti, poput V-izreza dekoltea koji može itekako laskati velikom poprsju.

Posljednjih sezona svjedoci smo velike popularnosti haljina i topića s kvadratnim dizajnom ovratnika koji također na idealan način laska figuri s oblinama.

Po pitanju materijala, svilenkaste tkanine draprianog dizajna u formi topića i haljina uvijek su laskav odabir.