TOPE SE U USTIMA

Lagane kremšnite s voćem

20.05.2013 u 08:54

Bionic
Reading

Kremšnite su oduvijek omiljeni kolač mnogima, a zaista ih nije teško napraviti. U ovom receptu uz kremšnite ide i ukusno svježe voće

Sastojci:

250 g lisnatog tijesta
400 g voća (jagode, maline, kupine)

Za kremu:
1 krema za kremšnite Dolcela
450 ml hladne vode
sok od 1 naranče

Šlag (200 ml)

1.Lisnato razdijelite na dva dijela. Jedan dio odmah vratite u zamrzivač, a drugi razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (25x35 cm).
2.Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
3.U visoku posudu ulijte vodu, dodajte narančin sok, uspite sadržaj vrećice kreme za kremšnite i miješajte električnom miješalicom (srednjom brzinom) 5-6 minuta.
4.Pripremljenu kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta, poravnajte površinu.
5.Preko kreme za kremšnite rasporedite svježe voće.
6.Šlag izmiksajte do željene čvrstoće.
7.Pripremljenim šlagom ukrasite kremšnitu s voćem.
8.Gotove kremšnite ostavite u hladnjaku dva sata.

Savjet: Bogatstvo ovoj slastici daje svježe i prekrasno voće, a ako ga nemate, zamijenite ga dobro ocijeđenim voćem iz kompota.

Ako ste ljubitelj čokolade, u dio kreme možete umiješati otopljenu čokoladu, lisnato tijesto zamijeniti biskvitom. Svaki put dobit ćete drugačiji desert u kojem će konstanta biti vaša omiljena krema. Za InMagazin recept je prezentirala Katarina Pentek.