RECEPTI ČITATELJA

Lagana ljetna salata gotova u tren oka

08.07.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Lagane i brzo gotove salate savršen su izbor za vruće ljetne dane, a prednost im je ta što mogu sadržati najrazličitije sastojke – u zdjelu stavite svoje omiljene namirnice i malo tijesta, povežite sve umakom, dobro promiješajte i vaš omiljeni ljetni ručak gotov je u trenu

Sastojci:
400 g tijesta
1 pakiranje hrenovki
3 rajčice
200 g sira gouda
2 vrećice majoneze

Priprema:
Skuhajte tijesto i malo posolite vodu (2 male žlice). Zatim skuhajte hrenovke, a kada su gotove, narežite ih na kockice.

Rajčice izrežite na sitnije komade, a radije birajte one malo tvrđe. Sir pak narežite na tanke trakice, a potom i na kockice.

Sve sastojke stavite u zdjelu te dodajte majonezu i dobro promiješajte. Potom ostavite salatu da odstoji da bi se svi sastojci lijepo povezali te da se hrenovke i tijesto ohlade, a onda je stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Recept za laganu ljetnu salatu poslala nam je Antonija Jeger


Imate li svoje omiljene lagane ljetne recepte, svakako ih pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala (mlinac za sol, pregaču, majicu, šalicu, notes i anatomsku podlogu za miš).