JULIUS MEINL

Kušanje vrhunske kave u 7 gradova Hrvatske

25.10.2013 u 16:05

  • +8

Poznati ispijali nove vrste kave

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Bionic
Reading

Julius Meinl u hrvatske kafiće uvodi pet vrsta arabica kave ekskluzivnog porijekla

Najcjenjenije kave svijeta tijekom idućih će se pet tjedana moći kušati u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Rijeci, Osijeku, Karlovcu i Sisku.

U povodu Međunarodnog dana umjetnika vrhunske su kave tvrtke Julius Meinl predstavili direktor prodaje i marketinga tvrtke Bonfanti za Hrvatsku Marko Crnogorac, putopisac Hrvoje Ivančić, pjesnikinja Dorta Jagić i voditeljica Iva Šulentić.

Naime, kave tog slavnog bečkog proizvođača i umjetnost već 151 godinu idu ruku pod ruku. Kave tvrtke Julius Meinl nadahnjuju najveće europske književnike od 1862. godine. Oduševljenje tom kavom iskazali su i Hrvoje Ivančić i Dorta Jagić spajajući taj crni napitak sa svojom poezijom i prozom.

Pod sloganom Arabica 100 % inspiracija kave Julius Meinl s oznakom single origin tijekom idućih će pet tjedana nadahnjivati ljubitelje kave diljem Hrvatske. Riječ je o kavama uzgojenima na najcjenjenijim plantažama u Tanzaniji, Kostariki, Gvatemali, Keniji i Etiopiji. Svaka od pet single origin kava dolazi sa samo jedne plantaže.

Do 29. studenog te će se kave moći kušati u devet ekskluzivno odabranih kafića u sedam hrvatskih gradova. U Zagrebu to su Linea, Caffe de Paris i Indigo, u Splitu caffe bar Split, u Dubrovniku Festival, u Rijeci Mystique Club, u Osijeku Trica, u Sisku Fluid, a u Karlovcu Papa's bar.