JESTE LI PROBALI?

Kupanje u ružinim laticama novi je trend na Instagramu, ali evo što ono stvarno radi vašoj koži

30.12.2019 u 10:16

Bionic
Reading

Prateći posljednje lifestyle trendove po najpopularnijoj društvenoj mreži današnjice, najviše Influencerica nije odoljelo romantičnim kupkama u cvijeću. Ovaj ritual izvorno dolazi iz Indonezije, a sada je preplavio i ostatak egzotičnih destinacija. Aromatičnu kupku nije teško pripremiti ni kod kuće, a kako ona djeluje na kožu

Ako još niste, svakako isprobajte- savjetuju kozmetičari i stručnjaci.

Kupka s ružinim laticama ili pak laticama nekog drugog cvijeća ima umirujuće, hidratantne i zaglađujuće efekte koji će vašu kožu ponovno napraviti svilenkastom. Kupke u cvijeću u prostranim kadama i jacuzzijima postali su, ako je suditi po posljednjim online trendovima, ultimativni hit.

Nema blogerice i Influencerice koja na svojem profilu nije objavila seksi pozu iz kade okupane šarenilom.

Riječ je o takozvanom trendu 'Rose pose' koji je preplavio Instagram, a on osim popularnosti dobro radi koži, pa je za svaku pohvalu.

Indijski Times piše da su ruže prirodni toner naše kože koji će je dodatno zagladiti i dati baršunastu mekoću. Dodate li latice ruže u vruću kupku, rješavate se umora, anksioznost i stresa te mirni i staloženi odlazite na spavanje.

Ruža, kao sastojak u njezi kože, umiruje i smanjuje crvenilo, što ju čini savršenom za suhu i/ili osjetljivu kožu. Ružine latice sadrže eterična ulja, tanine, šećer, limunsku, jabučnu, vinsku i jantarnu kiselinu te niz aromatičnih djelotvornih tvari.

Ukoliko se odlučite kod kuće napraviti ovakvu kupku, pripazite da u njoj nema dodatnih ulja koje će latice cvijeća priljepiti za vaše tijelo.

Hrana koja je dobra za vašu kožu Izvor: Wochit / Autor: tportal.hr

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Toni Cetinski, Bruno Petković, Goran Grgić, Peđa Grbin…