PRETEKLA JE MNOGE

Kraljica stila ima veliki razlog za slavlje

18.08.2015 u 16:16

Bionic
Reading

Modna ikona Jessica Alba uvijek je na vrhu lista najbolje odjevenih zvijezda, ali osim ljepote i stila, postigla je još jedan veliki uspjeh i pretekla mnoge slavne dame poput Beyonce

Jessica Alba plijeni pozornost gdje god se pojavi jer izgleda besprijekorno i rijetko kada modno pogriješi. Stoga je nadaleko poznata kao modna ikona, ali i uspješna poslovna žena. Iako i dalje aktivno snima te ju je svijet upoznao kao fatalnu glumicu, njezin je poziv sve češće u drugom planu.

Kraljica stila proglašena je jednom od najuspješnijih glumica koja je sagradila pravo poslovno carstvo, počevši od nule. Stvorila je tvrtku The Honest Company iz vlastite želje za boljim prirodnim proizvodima, a svijet je poludio za njima. Kako piše Huffington Post, njezino carstvo procijenjeno je na 1.7 milijardu dolara, a ta brojka izaziva ljubomoru i blagu vrtoglavicu od preračunavanja u kune.

Uz dobar stil sigurno se veže i zdrav način života, a 34-godišnja glumica sve je uspješno spojila i osmislila ekološke proizvode za kućanstvo i djecu kojima prodaja iz godine u godinu raste.

I upravo ju je zato Forbes stavio na prvo mjesto najuspješnije i najbogatije žene koja se obogatila zahvaljujući vlastitim idejama i trudu, bez nasljedstva i pomoći obitelji.

Sudjelujući na globalnoj konferenciji o ženama i poduzetništvu u organizaciji Alibabe prije nekoliko mjeseci, Jessica je u Kini otkrila kako je izgledao njezin put do poslovnog uspjeha. Priznala je da nije bilo lako u početku jer je mnogi nisu shvaćali ozbiljno.

'Ljudi obično misle da bi netko na mojem položaju trebao više biti zaštitno lice, netko tko predstavlja proizvod prema javnosti. Većina mojih savjetnika u zabavnoj industriji rekla mi je da bih trebala kreirati svoj parfem ili nešto slično tome', rekla je Alba.

Takve je savjete ignorirala i slijedila svoje snove pa je s vremenom došla do poduzetnika Briana Leeja s kojim je ušla u partnerski odnos i osnovala The Honest Company.