CATE BLANCHETT

Kraljica crvenih tepiha pronašla modni uzor u Kate Middleton

08.06.2018 u 11:44

Bionic
Reading

Predah od promoviranja filma 'Ocean's 8' koji se uskoro očekuje u kinima, holivudska diva Cate Blanchett odlučila je iskoristiti za pojavljivanje na glamuroznoj dodjeli nagrada Life Achievement posvećenoj glumcu i redatelju Georgeu Clooneyju

Nakon niza izdanja u upečatljivim odijelima u kojima se pojavila na promotivnoj turneji filma 'Ocean's 8', australska glumica Cate Blanchett na crvenom tepihu zablistala je u zanimljivom modelu crne haljine zbog kojeg su mnogi na prvu pomislili kako je tijelo ukrasila mnoštvom tetovaža.

Spomenuta haljina dužine midi s V-izrezom dekoltea i presijavajućim detaljima stiže s prozirnom majicom ukrašenom uzorkom tetovaža, a ovu jedinstvenu kreaciju Cate je u suradnji s dugogodišnjom stilisticom Elizabeth Stewart odlučila naglasiti crnim cipelama u špic i upečatljivim zlatnim naušnicama.

  • +8
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim lažnim tetovažama Cate je novim odabirom haljine mnoge uspjela oduševiti zbog još jednog razloga.

U spomenutoj kreaciji, Cate Blanchett mogla se ugledati 2015. godine na 53. izdanju New York Film Festivala gdje je u društvu kolegice Rooney Mare promovirala film 'Carol'.

Iako si zvijezde svjetskog kalibra poput Cate Blanchett gotovo nikad neće priuštiti nošenje već viđenih kreacija na crvenom tepihu, australska glumica odlučna je u namjeri zanemarivanja ove modne prakse, a sve je započelo na ovogodišnjem izdanju filmskog festivala u Cannesu čijim je žirijem predsjedala.

  • +15
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svoje izdanje u haljini Armani Privé s dodjele Zlatnih globusa održanih 2014. godine, Cate je na crvenom tepihu festivala u Cannesu odlučila ponoviti kako bi iskazala podršku Green Carpet Challengeu (GCC) - održivoj modnoj inicijativi filmske producentice Livie Firth.

'Od couture komada do običnih majica, odlagališta su puna odjeće koja je nepotrebno odbačena. Osobito u današnjim klimatskim uvjetima, čini se namjernim i smješnim da se takva odjeća ne njeguje i nanovo nosi', izjavila je Cate.

Za dizajnere mnogo jednostavnijim predstavlja kreiranje potpuno novih komada, a stilisti poput Elizabeth Stewart, koja se godinama brine o besprijekornim izdanjima Cate Blanchett, nadaju se da će navedena praksa dizajnera uskoro izblijediti.

  • +5
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Mislim da je stigma oko ponovna nošenja pojedine kreacije proizvoljna…to je pravilo koje će izblijediti. Ne posjećujemo Louvre s očekivanjima da ćemo svaki put ugledati neka nova remek-djela. Prava ljepota i umjetnost su postojane i nemaju rok trajanja. Ne mogu podržati pravilo jednokratnog nošenja prelijepih kreacija i filmski festival u Cannesu pokazao se sjajnim događanjem na kojemu sam svoju misao uspjela demonstrirati svijetu', priznaje stilistica Cate Blanchett.