NE MARI ZA KRITIKE

Kontroverzna prva dama ruši predrasude u kožnim hlačama i lakiranim čizmama

05.12.2017 u 12:13

Bionic
Reading

U društvu kineskih dužnosnika prva dama Francuske Brigitte Macron odlučila je posjetiti zoološki vrt Beauval, južno od Pariza, a glavni povod postala je prva panda rođena u Francuskoj imena Yuan Meng ('Ostvarenje sna')

Na svečanoj ceremoniji, kojoj su nazočili kineski dužnosnici, prva dama Francuske osvanula je u ležernoj kombinaciji s prepoznatljivim modnim pečatom. Strukiranu bordo jaknu s kožnim detaljima kombinirala je s bijelom košuljom i crnim blejzerom, a umjesto para traperica ili tajica, modnu prednost ovaj je put dala kožnim hlačama skinny kroja.

Odabirom kaputa kožnih detalja s potpisom Louis Vuittona, Brigitte još jednom je dokazala ljubav prema luksuznoj francuskoj kući, ali i odjevnim komadima s detaljima kakvi se tradicionalno viđaju na motocross jaknama.

  • +5
Brigitte Macron Izvor: Reuters / Autor: POOL

Klasični komadi poput bezvremenske bijele košulje i crnog blejzera naglašavali su modni dodatak šala s grafičkim printom, no odabir hlača i obuće našao se u posebnom fokusu javnosti. Model kožnih hlača, koji stiže kao topla alternativa trapericama, Brigitte je nosila uz par lakiranih gležnjača u identičnoj nijansi kaputa.

Mladenačkim stilom, rušenjem predrasuda i kršenjem nepisanih modnih pravila Brigitte Macron uspjela se itekako istaknuti u svijetu prvih dama, a poput nje, u nošenju kožnih hlača u formalnim pojavljivanjima ništa sporno ne vidi ni španjolska kraljica Letizia.

  • +7
Kraljica Letizia u kožnim hlačama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia