NEPOŽELJNA BOL

Koliko su ozljede za vrijeme seksa česte?

28.11.2013 u 09:20

Bionic
Reading

Čak svaki dvadeseti Britanac ozlijedi se tijekom seksa, a pritom su muškarci čak dvostruko skloniji ozljedama negoli žene, pokazala je nova studija. Osim tijekom seksa, ozljede se najčešće događaju za vrijeme poslova u vrtu, nošenja torbi te 'uradi sam' aktivnosti

Nova studija o mišićnim ozljedama otkrila je da su muškarci dvostruko skloniji ozljedama tijekom seksa negoli žene, piše Daily Mail.

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od dvije tisuće Britanaca, pokazalo je da se upalu mišića najčešće zaradi tijekom vrtlarenja (35 posto), a druge vrlo česte situacije nakon kojih trpimo bolove u mišićima su nošenje vrećica iz dućana (30 posto), 'uradi sam' aktivnosti (21 posto) i seks (5 posto).

No po pitanju uzroka upale mišića postoji razlika između muškaraca i žena. Tako su, na primjer, muškarci čak dvostruko skloniji ozlijediti se tijekom seksa negoli žene (27 posto i 9 posto), a također su dvostruko skloniji osjećati upalu mišića nakon seksa (6 posto i 3 posto).

Nježniji spol je, pak, skloniji ozljedi mišića nakon plesanja (9 posto i 3 posto), a čini se da su žene i nešto nespretnije pa tako češće od muškaraca istegnu mišiće nakon pada (29 posto i 17 posto).
Najveći broj ljudi osjeća bol u leđima, zbog čega mnogi moraju mirovati i do dva tjedna. Sljedeće česte tegobe su istegnuće mišića (9 posto), upala mišića (7 posto) i bol u vratu (6 posto).

Svaki deseti ispitanik kaže da je zbog ozljede mišića koristio bolovanje, što čini oko 10 posto. Znanstvenici upozoravaju da neliječenje ozljede mišića može dovesti do dugoročnih ozbiljnih posljedica.

Kako se najčešće ozljede muškarci?
Radovi u vrtu (35 posto).
Nošenje teških vrećica (30 posto).
Pad (24 posto).
'Uradi sam' aktivnosti (21 posto).
Sport (18 posto).

Kako se najčešće ozlijede žene?
Radovi u vrtu (36 posto).
Nošenje teških vrećica (34 posto).
Pad (29 posto).
Čišćenje (24 posto).
Plesanje / Sport (9 posto).