MAMMA MIA!

Koliko je Talijana potrebno za prometni kaos?

07.02.2013 u 12:55

Bionic
Reading

Ukratko – jedan. Svi ostali nađu se u istom trenutku na istom mjestu potpuno spontano. A onda krenu uglas galamiti. I eto vam kaosa u maloj uličici dok ste rekli 'pizza capriciosa'

Poznato je da je Fiat 500 relativno malen automobil. No ne toliko malen da se može u dva poteza okrenuti u uskoj uličici. Štoviše, stavite za volan vozača s više entuzijazma nego vještine i potpuno je jasno da manevar okretanja neće završiti dobro.

Gospodin za volanom bijelog fićeka napravio je točno to. Nije bio baš ni brz, tako da su 34 manevra naprijed-natrag uzela i nešto vremena. Stvarno nismo zlobni i ne želimo podržavati predrasude o Talijanima, ali pogledajte video. U roku od pet minuta skupilo se valjda stotinu prolaznika i svi su stali da vide što se događa. Ujedno su pokušali ponuditi svoje rješenje problema. Jako glasno.

Među njima su se našli, jasno, svi stereotipni stanovnici juga Italije: veća grupa vozača svih uzrasta, veća grupa starijih gospođa bez vozačke (ali s čvrstim stavovima u pogledu vožnje), tetovirana grupa bajkera na harleyima (ne izmišljamo, pogledajte video!), nezaobilazna Polizia Stradale, procesija iz obližnje crkve sa sakramentom (časna riječ! ovo nikad ne bismo izmišljali), a na kraju videa i momak koji je sve snimao s balkona silazi među ljude ne bi li se i sam uključio u rješavanje problema.

Prizor kakvog se ne bi postidio ni Fellini završio je na tipično talijanski način. Nakon deset minuta galame, urlanja i koktela emocija, sve je završilo smijehom, pljeskom i bez ljudskih žrtava. Talijani…