SVE ZA LJEPOTU

Koliko frizura promijenimo tijekom života?

27.06.2013 u 09:52

Bionic
Reading

Između 15 i 65 godine života, žene će frizeru prosječno otići 250 puta, a prema riječima znanstvenika tijekom života promijenit će čak 150 različitih frizura. Žene će frizeru često otići kako bi se olakšale bol nakon prekida veze ili kako bi kopirale frizuru neke poznate osobe

Znanstvenici su u novom istraživanju otkrili kako žene tijekom života prosječno isprobaju 150 različitih frizura, a stručnjaci kažu kako će se tipična žena prosječno dva puta ošišati na sasvim drukčiji način te barem jedan put isprobati posve drukčiju boju kose, svake godine u dobi između 15 i 65 godina.

Glavni razlozi za promjenu frizure uključuju činjenicu da im je njihova dosadašnja frizura dosadila ili su pak na nekoj celebrity dami vidjele frizuru ili boju kose koja im se sviđa – poput Victorije Beckham koja je u posljednjih dese godina nosila najrazličitije frizure, piše Daily Mail

Prolaženje kroz velike životne promjene, kao što je razvod ili dolazak djeteta, još je razlog zbog kojega žene odlaze u frizerski salon. Baš kao i s različitim frizurama, žene tijekom života eksperimentiraju s oko stotinu različitih boja i nijansi kose.

Studija u kojoj je sudjelovalo više od dvije tisuće žena pokazalo je kao žene u dobi od 15 do 65 godina frizera prosječno posjete oko 250 puta, a tijekom odlaska kod frizera žene jednom godišnje isprobaju novu boju kose, što čini oko 50 puta tijekom života.

Više od dvadeset posto žena koje su sudjelovale u studiji kažu kako prilikom svakog odlaska kod frizera isprobaju nešto novo, dok 47 posto ispitanica kaže kako pristaju na samo vrlo male promjene. 64 posto žena otkrilo je kako se na novu frizuru odlučile jer im je stara dosadila, a 12 posto priznalo određenu frizuru odlučilo isprobati nakon što su je vidjeli na nekoj celebrity dami.
Petnaest posto žena novom frizurom se počastilo za svoje vjenčanje, 13 posto nakon rođenja djeteta, a važan rođendan i završetak fakulteta također su se našli na listi najčešćih razloga zbog kojih žene mijenjaju frizuru.