Marija Kulušić

Kolekcija koja je osvojila modnu publiku i kritiku

06.10.2014 u 13:07

Marija Kulušić predstavlja kampanju za kolekciju Tendencije

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jure Perišić

Bionic
Reading

Mlada dizajnerica Marija Kulušić, prošlogodišnja pobjednica natječaja LIFT by Perwoll, predstavit će svoju novu kolekciju na Perwoll FASHION.HR-u. Posljednjom kolekcijom Marija je osvojila modnu publiku i kritiku, a riječ o kolekciji za jesen/zimu 2014./2015. koja je trenutno u prodaji i koju prate jednako uzbudljivi vizuali.

Sam naziv kolekcije 'Tendencije' govori više o konceptu koji stoji iza cijele kolekcije. Potaknuta je radom umjetničke grupe Exat 51 koja je, po mišljenju mnogih, začetnik posljednjeg avangardnog pokreta u Europi.

'Od svih njihovih djela posebice ističem Reljefometar Vjenceslava Richtera koje svoj odraz na neki način nalazi u ovoj kolekciji. Ženski odjevni komadi variraju od toplih kaputa izrađenih od kašmira i vune pa sve do raznolikih haljina od pamuka te raznih poliesterskih materijala i karakterističnih, svakako upečatljivih topova od vune, pamuka i eko kože', opisuje kolekciju Marija Kulušić.

Za vizuale je zaslužan talentirani modni fotograf Jure Perišić, a makeup je izvrsno odradila Petra Sever. Zaštitno lice kolekcije utjelovila je Anja Polić iz agencije MyGuys Models. Vizuali su nastali u prekrasnoj dvorani Muller kultnog zagrebačkog kina Europa. Marija Kulušić trenutno priprema novu kolekciju koju će predstaviti u sklopu Perwoll FASHION.HR-a koji se održava od 14. do 18. listopada na Zagrebačkom velesajmu.