SOČNO I VOĆNO

Kolači s trešnjama u kojima ćete uživati

06.06.2015 u 09:15

Bionic
Reading

Jagode već vladaju štandovima i mjerice vire sa svih strana, no sočne trešnjice sramežljivo vas podsjećaju da im sezona tek počinje

Slatke trešnje sigurno spadaju u omiljenu ljetnu poslasticu, a iako su jako ukusne, imaju tek oko 30 kalorija na 100 grama te se većinom sastoje od vode. Poput ostalog voća obiluju vlaknima te su zato važne za redovnu probavu i pomažu kod održavanja težine.

Ako slučajno problema s nesanicom, trešnje bi vam također mogle pomoći. Jedno je američko istraživanje pokazalo da su volonteri koji su ispijali čašu nezaslađenog soka od trešanja ujutro i navečer spavali dulje i bolje od onih koji su pili istu količinu nekog drugog soka.

Recepti s trešnjama

Osvježavajuće trešnje uvijek su poželjne u voćnim salatama, ali od njih možete raditi i razne sirupe, pjenice ili pak ukusni sorbet.

Ako ste ljubitelj slađih okusa, onda će vam se svidjeti brzi recept za lisnato punjeno s trešnjama i pudingom. Ovo je zahvalna slastica jer je brzo gotova i idealna za neočekivane goste.

Slastan biskvitni kolač od trešanja još je jedan idealan recept za lijeno nedjeljno popodne, posebno što najavljuju prave ljetne vrućine. U ovom kolaču u tijestu ima i osvježavajućeg jogurta pa je to doista odličan spoj.

Ako volite sir, najviše će vam se dopasti ovaj kolač. Kombinacija sira i trešanja prava je ljetna poslastica.