ŠTO JE 'IN', A ŠTO 'OUT'

Koje su kupaonske pločice glavni trend i načini njihova postavljanja

26.05.2019 u 18:22

Bionic
Reading

Kao i u modi, trendovi u uređenju interijera mijenjaju se svake godine. Ako razmišljate o renoviranju kupaonice, onda će vas zasigurno zanimati aktualni trendovi kada je riječ o pločicama, neizostavnom detalju u svakoj od njih

Preskočite: Bijele subway pločice

Isprobajte: Pločice zanimljivog oblika i teksture

Iako se takozvane subway, odnosno metro pločice smatraju bezvremenskim detaljem u interijerima, njihova sveprisutnost danas djeluje zamorno. Kako biste svoju kupaonicu učinili zanimljivijom, umjesto njih, brojni dizajneri interijera predlažu odabir bijelih pločica zanimljivih oblika i tekstura.

Preskočite: Horizontalan raspored pločica

Isprobajte: Vertikalan raspored pločica

Dok horizontalan način postavljanja pločica uspijeva učiniti prostor kupaonice vizualno dužim, vertikalno postavljene pločice podarit će joj osjećaj visine. Osim toga, elementi poput umivaonika s ormarićem također će izgledati višim, dok će tuš djelovati prostranijim.

Preskočite: Tradicionalna offset metoda polaganja pločica

Isprobajte: Slaganje pločica jednih na druge

Umjesto slaganja pločica na način da imitiraju izgled opeke, dizajneri interijera sugeriraju slaganje jedne na drugu. Ovim načinom rasporeda pločica prostor će izgledati uniformirano, a detalji poput mjedenih sanitarija i ručki uz zaobljeni umivaonik kompletirat će moderan izgled kupaonice.

Preskočite: Sjajne pločice

Isprobajte: Pločice mat finiša

Ne tako davno pločice mat finiša smatrale su se nepoželjnim odabirom za kupaonicu u odnosu na sjajne tipove koji inače malu prostoriju čine blistavom. Trendovi se mijenjaju, a pločice mat finiša brojni dizajneri interijera ističu kao novi veliki trend po pitanju uređenja kupaonica jer zahvaljujući njima prostor će djelovati opuštenijim i mekšim.

  • +7
Kupaonske pločice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Preskočite: Pravokutne pločice

Isprobajte: Heksagonalne pločice

Najjednostavniji način da se napravi zaokret dizajnom pločica je odabir drugačijeg oblika, a takozvane heksagonalne pločice najbolje opisuju navedeno. Budući da su one pravokutne postale predvidljiv detalj u kupaonicama, poput slavina i zrcala, heksagonalne će izgledati novo i svježe. Rasprostrite ih preko poda ili njima obložite zid iza umivaonika te uživajte u kupaonici modernog izgleda.

Preskočite: Jednobojne pločice

Isprobajte: Pločice s uzorkom

Za sve one koji vole odvažan dizajnerski senzibilitet kupaonica je idealna prostorija za eksperimentiranje. Iako smo u ne tako davnoj prošlosti svjedočili mnoštvu kupaonica obloženim jednobojnim pločicama, pravo je vrijeme da zaronite u svijet onih s uzorkom, koje će učiniti to da baš vaša izgleda otkačeno i jedinstveno.

Preskočite: Slaganje pločica u formi riblje kosti

Isprobajte: Križanje pločica

Iako se pločice poslagane na način da imitiraju izgled riblje kosti smatraju bezvremenskim dizajnom, križanje je još jedan primjer toga kako na suptilan način možete učiniti da kupaonica izgleda svježe. Imajte na umu to da ovaj specifičan način polaganja pločica može djelovati napadno, stoga se preporučuje minimalistički dizajn.

Preskočite: Različite modele pločica

Isprobajte: Jedan model pločica

Prilikom uređenja sasvim je uobičajeno odabrati jedne pločice za tuš, a druge za zidove, no zašto ne biste koristili isti uzorak u cijeloj kupaonici? Ova opcija omogućuje da prostor izgleda skladno i daje vam priliku da budete još kreativniji pri odabiru pločica.