IZBJEGNITE IH

Koje greške najčešće radimo dok tražimo posao

27.09.2011 u 10:03

Bionic
Reading

Tražite posao ili razmišljate o promjeni? Većina će vam ljudi reći da su bitni kontakti i da se više družite. Ipak, uza sav trud čini vam se da negdje griješite. To je shvatila i Diane Kulseth pa je napravila malu listu najčešćih pogrešaka

Smatrate se ambicioznom, sposobnom i talentiranom osobom? To je u redu, ali ako uvijek pričate samo o sebi i baš svakome želite dati do znanja da ste super - dosadni ste. Ljudima ide na živce kada se nađu u društvu osobe koja je sama sebi najvažnija na svijetu. Slušajte druge i ne držite beskrajne monologe.

Dok tražite posao, pokušavate to reći baš svima koje poznajete. Ako ljudima direktno dojavljujete da vam treba posao, posebno ako ih poznajete površno, mogli bi se osjećati iskorišteno, naglašava Diane Kulseth. Dovoljno je reći tek nekoliko ljudi, a ako imaju pozitivno mišljenje o vama, sami će se potruditi da pronađu nešto za vas i kažu ljudima koji bi vam mogli pomoći. Možete se čak ponuditi da primjerice volontirate kod nekoga kako bi ta osoba iz prve ruke vidjela koliko ste vrijedni i sposobni.

Ne smijete zaboraviti na osnove ponašanja i ne reći 'hvala'. Ukoliko vas je netko preporučio za neki posao, morate se zahvaliti iako je sve na kraju propalo.

Ako se s nekim dogovorite da ćete se javiti ili poslati životopis, onda to i učinite. Ponekad čovjek stekne dojam da ga je ta osoba zaboravila, ali nemate što izgubiti, savjetuje Diane Kulseth za Huffington Post