PREMIJERA 'JADNIKA' U LONDONU

Koja je ljepša - Anne Hathaway ili Amanda Seyfried?

05.12.2012 u 22:21

Bionic
Reading

Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Russell Crowe i Hugh Jackman samo su neke od zvijezda koje su u srijedu navečer uveličale svečanu londonsku premijeru filma 'Jadnici'

Premijera filma 'Jadnici', adaptacije slavnog romana Victora Hugoa, održana je u srijedu u Londonu. Pod redateljskom palicom Toma Hoopera (Oscarom nagrađenog za 'Kraljev govor') i s Anne Hathaway u jednoj od glavnih uloga, koju su kritičari već sada proglasili kandidatkinjom za najbolju žensku ulogu u utrci za Oscara, velike su šanse da film zaista bude jedan od glavnih favorita za tu prestižnu nagradu.

Priča o revoluciji koja izbija kao posljedica gladi, nestašice hrane, ekonomske nejednakosti, priča o obitelji Jeana Valjeana, 'Jadnici' prenose poruku o bici običnih ljudi za ravnopravnost, moral i etično društvo, za ideale koji niti danas još nisu posve dostignuti i ostaju za mnoge gotovo jednako daleki i neuhvatljivi kao i u vrijeme pariških ustanaka u 19. stoljeću.

Na svečanoj premijeri pojavile su se zvijezde filma Hugh Jackman (Valjean), Anne Hathaway (Fantine), Russell Crowe (Javert), Amanda Seyfried (Cosette) i drugi.