ZOV KUKAVICE Roberta Galbraitha

Knjiga o kojoj svi pričaju u Hrvatskoj izlazi krajem godine

11.10.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon što je engleska verzija ovog vrlo popularnog debitanskog kriminalističkog romana Roberta Galbraitha izašla na engleskom jeziku u travnju ove godine (dobila je odlične komentare i preporuke te visoke ocjene na Goodreads, s prosjekom 4.01.), ovaj kriminalistički roman 'Zov kukavice' će krajem godine zasjati na policama hrvatskih knjižara

Robert Galbraith pseudonim je za J.K.Rowling, poznatu nam autoricu serijala o Harryu Potteru i romana za odrasle Prijevremeni izbori.

O čemu se zapravo radi u knjizi?

Mrtva manekenka za koji se sumnja da je počinila samoubojstvo nađena je na tlu ispod balkona. No, njezin brat sumnja u samoubojstvo te angažira glavnog protagonista romana Cormorana Strikea, privatnog istražitelja da riješi slučaj! Strike je ratni veteran, ranjen i fizički i psihički kojem je život u rasulu te koji u ovom slučaju vidi svoj financijski spas... ali što dublje kopa to nailazi na neotkrivena mračna i opasna saznanja. Ovo je izvanredan kriminalistički roman čija se radnja odvija u mračnim ulicama Londona.

Klasičan roman koji je pisan kriminalističkom tradicijom Ruth Rendell i P.D.Jamesa te označava početak jedinstvenog i tajanstvenog serijala detektiva Cormorana Strikea.

Hrvatsko izdanje očekuje se početkom prosinca ove godine u izdanju nakladničke kuće Mozaik knjiga.

'Sa zadovoljstvom najavljujemo izlazak novog romana Roberta Galbraitha koji će se naći u prodaji krajem ove godine. Čast nam je što će ova knjiga o kojoj već svi pričaju biti dio naše nakladničke ponude', rekli su iz ureda za odnose s javnošću, Mozaik knjiga.