RECEPT

Knedle s džemom od marelica

12.10.2011 u 12:33

Bionic
Reading

Da je jednostavnost majka genijalnosti, potvrđuje i ovaj predivan desert. Tijesto od krumpira i brašna (poput tijesta za valjuške), malo džema od marelica, prepržene krušne mrvice i sasvim malo cimeta. I što smo proizveli? Miris i okus djetinjstva

Potrebni sastojci:

1 kg krumpira
300 g brašna
1 jaje
1 žlica margarina
120 g džema od marelica
100 g šećera
100 g krušnih mrvica
1 žličica cimeta u prahu
ulje
sol

Priprema:

U kipućoj vodi kuhamo 1 kg krumpira u ljusci oko 20 minuta, ili dok ne omekšaju.

Ocijedimo ih, pustimo da se ohlade dovoljno da se njima može rukovati, ali da budu još uvijek topli, potom ih ogulimo.

Krumpir naribamo ili protisnemo u veliku zdjelu, potom dodamo žlicu masti ili margarina, jaje, 300 g običnog brašna i prstohvat soli.

Sve zajedno dobro izmiješamo pa na dasci umijesimo tijesto. Zatim ga razvaljamo na debljinu 5 mm i nožićem izrežemo na kvadrate 5x5 cm.

Na svaki kvadrat stavimo pola žličice džema od marelica, preklopimo krajeve i oblikujemo okruglice.

Potom ih spuštamo u kipuću posoljenu vodu. Kada isplivaju, kuhamo ih još pet minuta.

Kuhane okruglice vadimo pomoću žlice s prorezima i stavljamo ih u zdjelu.

U tavi popržimo krušne mrvice i prelijemo po okruglicama.

Na kraju sve zajedno posipamo mješavinom šećera i cimeta u prahu.

Recept je preuzet sa stranice Crochef.com