ZEMLJA LJUBAVI

Kinezi otvaraju prvi tematski park o seksu

16.05.2009 u 14:21

Bionic
Reading

Iako se 'Zemlja ljubavi', prvi tematski park o seksu, u Kini otvara tek u listopadu, golišave skulpture ljubavnih parova u različitim pozama i gigantske replike genitalija koje će posjetitelji moći vidjeti u parku izazivaju silno zanimanje stanovnika Chongqinga na jugozapadu Kine

Izgradnja ovog parka potpuno se uklapa u novu politiku kineskih vlasti koje su nedavno lansirale kampanju za seksualnu edukaciju stanovništva koja uključuje i poduku o prepoznavanju i liječenju seksualno prenosivih bolesti, ali ujedno i potiču one koji pate od neke vrste seksualne disfunkcije da se ne ustručavaju potražiti stručnu pomoć.

Vlasti u Pekingu nastoje na sve načine postići to da seks više ne bude tabu među Kinezima. Prema riječima upravitelja parka Lu Xiaquinga, sadržaji u Zemlji ljubavi bit će korisni za seksualnu edukaciju te će pomoći ljudima da uživaju u seksu. U parku će tako posjetitelji moći vidjeti izložbu o povijesti seksa i seksualnih odnosa, zainteresirani će moći naučiti kako se upotrebljavaju kondomi i seksualna pomagala, a bit će organizirane i radionice za bolji seksualni život.

Ipak, nekim se stanovnicima Chongqinga ta ideja uopće ne sviđa.

'Mislim da je sve to nekako previše. Neugodno mi je gledati te skulpture', rekla je policajka Liu Daiwei